Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 8 feb 2015

Gevelconcertreeks – Krinkelbloazers, de kapel van een carnavalsvereniging

In aanloop naar het Osse Halfvasten Gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: De Krinkelbloazers.
Oprichting
Al een aantal jaren bestond het idee om een eigen blaaskapel op te richten binnen P.C.V. de Krinkelkoppen. Theo van der Steen, die destijds voorzitter was van de club, had op de verjaardag van Frans Valkenburg de stoute schoenen aangetrokken om toekomstige kapelleden bijeen te brengen. 

Tijdens een stemmingsronde op de jaarvergadering werd er unaniem gestemd voor de naam de Krinkelbloazers. Na een oproep in het clubblad “De Krinkelkopper” kwamen er 15 aanmeldingen binnen en werd de oprichtingsdatum vast gesteld op 27 mei 1980 in de Soos, aan de Oijenseweg. Nu repeteert de kapel in de John F. Kennedy school. Wanneer ze daar niet terecht kunnen, wijken ze uit naar Lee en Marie van der Leest.

Samenstelling
De club heeft in totaal 18 muzikanten met een totale leeftijd van 855 jaar. De jongste muzikant is 12 jaar en de oudste 61 jaar. De club wordt muzikaal geleid door Leon van Doorn. De bezetting bestaat uit 3 baritonisten, 3 trombonisten, 7 trompettisten, 3 slagwerkers en 1 bassist. Onder het motto “gezelligheid en muzikaliteit staat boven aan” gaan ze het leven door. Geen muzikant heeft een muziekdiploma op zak, het bespelen van de instrumenten hebben ze zichzelf aangeleerd. Met populaire nummers als Nooit meer naar huis en Happy spelen ze graag het dak eraf. Jaarlijks spelen ze een nieuw nummer tijdens de carnavalsmis, die hun carnavalsvereniging organiseert.

Bijzondere prijzen
In het jaar 2003 wonnen de Krinkelbloazers met het nummer De Carnavalsbloes, gezongen door Arno van den Elzen, het Maaslands Carnavals Liedjes Festival. In datzelfde jaar wonnen ze de 2e prijs op het Knotskrakersfestival. In 1996 wonnen ze ook het Maaslands Carnavals Liedjes Festival met het nummer Met hart en Ziel.

Vacatures en Social Media
De Krinkelbloazers zouden het fijn vinden als er trombonespelers of bariton spelers bij kwamen. Ze zijn te bereiken via de Twitter van de carnavalsvereniging of hun eigen Facebookpagina. Meer informatie over de club is te vinden op hun website.

Volgende week zondag 15 februari in verband met carnaval geen Gevelconcertreeks.