Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 4 feb 2015

Dinsdagavond Sleuteldragersborrel met ruim zestig hoogheden

Op dinsdag 3 februari waren Stadsprins ZDH Rene I en zijn Adjudant Jacco te gast op de Sleuteldragersborrel van Commissaris der Koning én Bezonder Prefesser van de Ossekoppen Akademie Wim van der Donk in ’s Hertogenbosch.
Samen met vele collega-prinsen uit onze provincie werden ze toegesproken door de Commissaris die graag wilde kennismaken met de dames (jawel!) en heren die tijdens Carnaval de taak van zijn burgemeesters overnemen. In zijn toespraak stelde hij vast dat de kracht van Brabant mede ligt in de viering van Carnaval, niet alleen sociaal-cultureel, maar ook op economisch vlak. 
 
Na de presentatie van Faantenland (Raamsdonskveer) volgde een optreden van Brabants Kampioen Tonpraten, tevens prominente Faant, Andy Marcelissen. Hij vertelde op zijn geheel eigen wijze het sprookje van Hans en Mietje, twee broers waarvan de tweede 'eerder mandekker dan voorstopper was….' Vervolgens maakten de hoogheden persoonlijk kennis met de Commissaris en gingen alle prinsen met hem op de foto. Zijne Doorluchtige Hoogheid René en Adjudant Jacco sloten de bijeenkomst af, door tijdens de laatste polonaise het podium te beklimmen om daar met de Ossekoppenvlag te zwaaien naar de aanwezigen. De combinatie van cola en antibiotica deden de Hoogheid zichtbaar goed!
 
Tijdens de bijeenkomst was de pers volop aanwezig. Omroep Brabant Radio interviewde onze Stadsprins, maar ook hun collega’s van de TV en zelfs het Radio 1 Journaal maakten opnames. Na zes edities is deze borrel al een echte traditie geworden. Ook volgend jaar vindt deze plaats, op 26 januari, dan uiteraard met de opvolger van René I.

Lees meer op de website van Omroep Brabant. Kijk ook regelmatig op de Facebook van onze hoogheid, om zijn nieuws te volgen.