Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 4 feb 2015

Officiële intocht van Prins René d’n Urste zaterdag

Met de intocht van de stadsprins en zijn adjudant op zaterdagmiddag 7 februari 2015 13.00 uur wordt het naderende feest van carnaval aangekondigd.
Sinds de burgemeester van Oss besloten heeft om alle prinsen van Groot Oss voor de overhandiging van de sleutel van hun rijk voortaan te ontvangen op de zondag voorafgaande aan carnaval, is er een nieuwe traditie ontstaan: de intocht van de prins. De legende zegt dat Ossie, d`n Os uit Oss, gedurende het hele jaar bij het Ossermeer verblijft. Voorafgaande aan de intocht van de prins verzamelt zich een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders en carnavalsvierders uit het Ossekoppenrijk om Ossie uit z`n winterslaap te halen. 

Met de muziekkapel voorop, vertrekt de bonte stoet naar het Osse centrum, waarbij prins en adjudant vergezeld worden door Ossie. Allereerst is er de inspectie van Hotel 'de Weverij', dat vier dagen lang het paleis van de prins is. Natuurlijk mag een beleefdheidsbezoek aan de Osse brandweer niet ontbreken, omdat deze lieden ervoor zorgen dat er voor het naderende feest voldoende preventieve maatregelen getroffen zijn. 

Ook bij het paleis van de stadsjeugdprins, het City hotel aan de Raadhuislaan, wordt de Osse geel/blauwe vlag gehesen. Bij het nieuwe monument bij de voormalige Korenbeurs (Etos) stopt te stoet, om diegenen, die er niet meer zijn, te gedenken. Afsluitend gaat het hele gezelschap naar Residentie 'De Ontmoeting'. Daar wordt op het terras de Os officieel op zunne kop gezet.