Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug dinsdag, 17 mrt 2015

​Osse Carnavalskrant 2015 wint derde prijs

Tijdens het Boekenbal van de Brabantse Krantenwisseltrofee op zaterdag 14 maart ontving de Stichting Carnavals Viering Oss, SCVO, de derde prijs voor de Osse CRNVLSKRNT 2015.
De PR commissie van de SCVO moest Oudenbosch met de krant “Puitenolleke” als eerste, met 3991 punten, voor laten gaan en ook de Vastenavondkrant van Bergen op Zoom met 3806 punten. Met 3800 punten, slechts 6 punten verschil, was de derde positie voor het Osse team.

De jury beoordeelde de carnavalskranten op de volgende facetten: Cover, opbouw en opmaak, lettertypes en leesbaarheid, illustratieve elementen. Ook de inhoud werd getoetst. Carnavaleske, verrassende, humoristische en originele teksten met woordspelingen en in dialect werden beloond.  Uiteraard stond de leesbaarheid voorop. 

De uitreiking van de jaarlijkse wisseltrofee is een initiatief van de Stichting Kranten wisseltrofee Noord -Brabant om alle vrijwilligers te complimenteren en om de kwaliteit van de Carnavalskranten in Noord-Brabant naar een hoger plan te brengen. 

Aan de Osse Carnavalskrant 2015, zie hier, werkten mee:
Tekstschrijvers: Alphons Bakker, Peter van der Kraan en Robert van Vlijmen, Kathleen Franssen, Fanny van Zuylen, Bram van de Ven.  
Gastschrijver: John van Boekel. 
Redactionele medewerking voorzitters commissies SCVO en Carnavalsverenigingen.
Eindredactie jeugdactiviteiten: Era Kling.
Vormgeving en lay-out: Joop van Orsouw, Anke Pennings en Irene Smeets.
Illustraties: Joop van Orsouw.
Fotografie: Hoffotografen team o.l.v. Hans van den Brink.
Staatsiefoto’s en foto’s Boerenbruiloft en Meiden van Plezier: Henry Janssen.
Grammatica- en spellingcontrole: Elly Coolen.
Hoofdredacteur: Willie van Druten.