Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug dinsdag, 28 apr 2015

​Alphons Bakker benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau

Vrijdag 24 april 2015 heeft Alphons Bakker een koninklijke onderscheiding ontvangen.
Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd Alphons, die bijna 25 jaar bestuursfuncties heeft vervuld, van de reddingsbrigade, waarvan 17 jaar voorzitter, Volksuniversiteit en Golfbad Oss en vorig jaar voorzitter “Samenloop voor Hoop”, een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. Alphons zet zich reeds jarenlang in voor SCVO. Als tekstschrijver, o.a. voor de carnavalskrant, en trouw lid van de commissie PR en voorlichting en de commissie edukaosie. 

Vrijdagmorgen 24 april 2015 werd hij door een colonne van vrijwilligers van de reddingsbrigade opgehaald bij Hooghuis, locatie stadion, waar Alphons leraar is. Hij is onder begeleiding van sirenes naar het gemeentehuis gebracht.

Daar werd hij, samen met 11 andere Ossenaren, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Wobine Buijs, de burgemeester van Oss, had de eer om hem de koninklijke onderscheiding te overhandigen.

's Avonds was er een feest in het clubonderkomen van de reddingsbrigade Triton, waar velen genodigden Alphons en Suze kwamen feliciteren. Voortaan heeft de PR commissie van de SCVO een heuse koninklijke tekstschrijver, of in carnavalstaal, ”een echte Hofschrijver”.