Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 10 jun 2015

Zomercarnaval! Zondag 28 juni Sambafestival Oss

Met trots kondigt Dale Caña, dé samba percussieband uit Oss, de 2e editie aan van het spetterend Samba percussie festival in het centrum van Oss op zondag 28 juni 2015, in samenwerking met het centrummanagement Oss.
Na de succesvolle 1e editie vorig jaar tijdens het Braziliaanse voetbalfeest, is Dale Caña er opnieuw in geslaagd een prachtig programma samen te stellen voor deze zondagmiddag.

Vanaf 13.00 uur kunt u genieten van spetterende optredens van diverse Samba percussie bands, exotische danseressen, een Capoeira Dansact met Live muziek en diverse verrassingen, met als fantastische Grande Finale een Parade van alle bands om 16.15 uur, vanaf de Groene Engel naar het Heuvelplein.

Tijdens dit gratis festival treden, naast het Osse Dale Caña, Marancha (Amsterdam), Trovoada (’s-Hertogenbosch), Young Impact Brassband (Amsterdam) en Las Regaderas (Valkenswaard) op. Batuque Capoeira brengt een spectaculaire show met  Braziliaanse culturele expressie van vechtkunst, muziek, dans en acrobatiek. De danseressen van Hips on Fire uit Oss en Samba no Pè uit Rotterdam verzorgen wervelende dansoptredens.

Als speciale act treden de mannen van Circle Percussion op; als je ze wel eens aan de slag hebt gezien weet je wat je te wachten staat; slagwerk van de beste soort: heftig, ritmisch en avontuurlijk. De groep bezit een enorm arsenaal zeer bijzondere slagwerkinstrumenten, met in het bijzonder de uitgebreide collectie authentieke trommels uit Japan, waarvan sommigen een doorsnede hebben van bijna 2 meter.

Kortom: houdt u van opzwepende Braziliaanse Sambapercussie, of wilt u hier nader kennis mee maken? Dan móet u er bij zijn. Het festival vindt plaats in het centrum van Oss en is gratis!

Om 16.15 start als slot van deze enerverende middag een Grande Finale Parade vanaf de Groene Engel  naar de Heuvel, daar waar de grote finale zal plaatsvinden met alle bands!

Voor meer info kijk op website van Dale Caña.