Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 14 nov 2015

​Anton dun Urste geïnstalleerd als 52e Stadsprins van Oss

Anton I werd onthuld door President Robert-Jan van de Stichting Carnavals Viering Oss. Om exact 21.11 uur werd afscheid genomen van voorganger René I en Adjudant Jacco en werd ook tijdelijk Adjudant Frans nogmaals bedankt. Daarna kwam Zijne Doorluchtige Hoogheid Anton I tevoorschijn en werd ook Adjudant Wilbert voorgesteld aan het publiek.
Stadsprins Anton, 51 jaar oud, geboren in Tilburg, vanaf 1976 woonachtig in Oss waar zijn vader Gerard docent was op de Mgr. Zwijsenschool. Na een carrière als dansleraar bij Danscentrum Hennessen werd hij in 1993 vleesgrossier met als specialisaties halal, duurzaam en biologische vleesproducten. Daarnaast is hij eigenaar van Boxss Self Storage. Anton is gehuwd met Lonneke met wie hij maar liefst zes kinderen heeft, twee zoons en vier dochters. Zoon Boudewijn was in 2006 Jeugdprins, dochter Willemijn danste jarenlang bij de Huppelkes.

Adjudant Wilbert is 4x11 jaar oud. Geboren in Oss waar zijn vader werkzaam was bij Organon. Hij woont in Lith, samen met zijn vrouw Bregje en hun vier dochters. Hij is mede-eigenaar van Maas Logistics uit Beneden Leeuwen en dit bedrijf is kort geleden uitgeroepen tot onderneming van het jaar Maas en Waal.

Samen met de zaterdag ook geïnstalleerde Jeugdprins Gijs I en zijn Adjudant  Wessel, gaan Anton I en Adjudant Wilbert het 52e Ossekoppencarnaval in met als motto ‘Oss, allemachtig prachtig!‘!