Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug woensdag, 3 feb 2016

Zaterdag bekend hoe laat Grootstedelijke Optocht start

​Dinsdag 2 februari is bekend geworden dat er zondag 7 februari mogelijk windvlagen met windkracht 9 kunnen optreden. Daarom heeft de organisatie Stichting CarnavalsViering Oss, SCVO, enkele voorzorgsmaatregelen genomen.
Op het Ossekoppenplein zal een andere, dichte tent komen staan, met verwarming. 

Zondag:
Mogelijk start de Grootstedelijke Optocht van Oss een uur eerder, omdat de wind naarmate de avond nadert, steviger zal gaan waaien. Dat betekent 12.11 starten in plaats van 13.11 uur. Wanneer dit het geval is, zal SCVO via de online kanalen het juiste tijdstip bekend maken (scvo.nl en facebook.com/carnavalinoss). Dat kan nog tot zaterdagavond wijzigen. 

Voor het publiek is het een prachtige optocht om te komen bezoeken. De maatregelen zijn met name genomen in verband met de grootte van de wagens, niet omdat het voor het publiek minder aantrekkelijk zal zijn om langs de kant te staan. Bovendien wordt er later in de middag veel regen verwacht, dus het eerder starten van de Optocht is ook voor het publiek prettiger. Het tijdstip van de Prijsuitreiking verandert niet.

NB. De Jeugdoptocht op zaterdag zal om 13.11 uur (huidige vertrektijd) starten vanaf Heilig Hartkerk. Op zaterdag zal de wind naar verwachting nog niet zo sterk zijn.