Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zaterdag, 19 feb 2022

Bart d’n Urste nieuwe stadsprins

Osse Stadsprins Bart d’n Urste en diens Adjudant Rob moesten hun functie anderhalf jaar verborgen houden. Op zaterdagavond konden zij tegen alle verwachtingen in eindelijk ingezworen worden.
​Een 11/11 Bal in de tweede helft van februari? Daar valt op zaterdagavond in de Groene Engel helemaal niemand meer over. Rob Hermes durfde er zelf desondanks pas echt in te geloven toen hij verscholen in de buik van een os de zaal binnen werd gereden. De onthulling van stadsprins Bart d’n Urste was voor diens adjudant weliswaar al anderhalf jaar geen geheim, maar dat hij op de laatste zaterdagavond voor het carnavalsweekend alsnog zo zijn entree zou kunnen maken, leek lang ondenkbaar. Dat het snikheet was in het ceremoniële namaakrund, was daarom verre van de enige reden voor zijn opluchting.

De hoogheid zelf, in het dagelijks leven bekend als Bart Reijnders, komt op dat moment vrolijk zwaaiend het podium oplopen. ,,Bijzonder om hier te staan, zonder mondkap, zonder anderhalve meter”, zo laat hij zijn publiek weten. ,,We begrijpen dat sommige mensen dat nog eng vinden. Dat respecteren we. Stuur ze een appje, bel ze, en we zien ze volgend jaar.” Voor de mensen die er wel al aan toe zijn, is hij echter vastbesloten het maximale uit carnaval te halen.