Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
INSCHRIJVEN VOOR HET 34e MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL
Het enige echte Maaslands Carnavals Liedjes Festival in Oss is op zaterdag 22 november, opnieuw in Het Oude Theater. Deelnemers kunnen zich al aanmelden.
Wijer leze
Braziliaans Carnaval in Centrum Oss
​Dale Caña, dé samba percussieband uit Oss, organiseert op zondag 29 juni 2014 in samenwerking met het centrummanagement Oss een spetterend Samba percussie festival in het centrum van Oss. In de periode waarin het WK voetbal 2014 in Brazilië plaats vindt haalt Dale Caña de tropische sferen naar Oss!
Wijer leze
Osse Halfvasten gevelconcert
​Om het Osse Halfvasten ook muzikaal een eigen identiteit te geven, is er een nieuwe sfeermaker aan het evenement toegevoegd: het Osse Halfvasten gevelconcert.
Wijer leze
Osse Halfvasten feesten
Als feestelijke afsluiting voor zowel deelnemers als bezoekers van de Osse Hallufvastenoptocht worden de Osse Hallufvasten feesten georganiseerd.
Wijer leze
Voor de 3e keer Hallufvasten optocht in het Osse!
Nadat het dorp Zeeland afscheid nam van de Hallufvasten optocht, heeft Oss dit evenement met groot enthousiasme omarmd. Normaal gesproken zou de Osse Hallufvasten optocht op zondag 30 maart plaatsvinden, maar door een aantal landelijke (Nucleaire Top) en lokale (mode gala en koopzondag) evenementen is deze verplaatst naar zondag 6 april 2014.
Wijer leze
Carnaval 2014 kroon op 50 jaar openbaar Carnaval in Oss
Voor het eerst heeft Oss een vrouwelijke Prins en adjudant, en nog wel in het kroonjaar van de Stichting Carnavalsviering Oss “ De Ossekoppen “. Maar de Stichting, die het openbaar carnaval in Oss propageert, schreef dit carnavalseizoen nog meer geschiedenis. Met een compleet nieuw formule verhuisde de Jeugdpronkzitting van theater de Lievekamp naar de Groene Engel.
Wijer leze
Intocht van Prins Marielle 1 kondigt het naderende Osse carnaval aan.
Zaterdagmiddag 23 februari declameerde prefesser John van Boekel de legende van Ossie d`n Os, en hoe die na vele omzwervingen verzeild was geraakt aan het Ossermeer. Een aantal hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig om Ossie uit zijn winterslaap te doen ontwaken om hem mee te nemen naar het centrum van Oss.
Wijer leze
Krinkelblaozers vieren 33-jarig bestaan op Marktbal
Op 27 mei 1980 werd binnen carnavalsvereniging de Krinkelkoppen een eigen muziekkapel opgericht: de Krinkelbloazers. Nu, 33 jaar later, beleven de Krinkelbloazers nog steeds erg veel plezier aan het maken van muziek en de optredens. De repetitie elke woensdagavond is telkens weer een feestje! Weliswaar is de bezetting in de loop der jaren een aantal malen gewijzigd, maar het enthousiasme bij de huidige leden is er zeer zeker niet minder om. Tegenwoordig bestaat de kapel uit 17 leden, in leeftijd variërend van 11 tot 60 jaar.
Wijer leze
Daverend afsluitingsfeest bij de Raauw Ossekar.
Alweer het staartje van een mooi carnavalseizoen, dinsdagavond 4 maart in de Hille. Onvermoeibaar gaan Grootvorst Leon en Adjudant Jack over de dansvloer, motorisch aangedreven door feestelijke muziek en gesmeerd met een lekker biertje op zijn tijd.
Wijer leze
Prachtige 5e neije jeugdoptocht bij mooi weer.
Nadat d`n Os door de pastoor was ingezegend vertok een bonte stoet van jeugdige caranvalvierders richting het centrum van Oss.
Wijer leze