Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 28 jan 2008

Optocht 2008

De grote optocht in Oss is een evenement dat jaarlijks vele kijkers trekt. Al 43 keer eerder trok de optocht door de straten. Dit jaar zorgt een hele nieuwe commissie er voor dat alles goed geregeld wordt. Dat betekent nieuw elan naast oude vertrouwde kwaliteit.

Joris Teulings is de man die samen met Wil, Evert, Jeroen en Björn de uitdaging is aangegaan om in dit jubileumseizoen de optocht op de weg te krijgen. Hij vertelt vol vuur over de plannen die er zijn en die in de toekomst verder uitgewerkt gaan worden, maar eerst moet er voor gezorgd worden dat dit jaar grote klus geklaard wordt: niet 1 maar 2 optochten zullen door de Osse straten trekken. In dit jaar waarin alles in het teken staat van 4x11 zal er op 1 juni een grote historische optocht te zien zijn. Maar voor het zover is komt ook de “gewone” optocht nog eens langs. Traditioneel op de carnavalszondag staat het weer te gebeuren, deze carnavalsoptocht. De nijvere arbeid van de vele bouwers aan de grote en kleine wagens, de vele uren naaien en plakken van grote en kleine loopgroepen, afgewisseld met de ludieke spitsvondigheden van de individuele deelnemers: alles is uitgebreid te bewonderen! Natuurlijk is de aanwezigheid en het enthousiasme van duizenden toeschouwers de mooiste prijs voor de deelnemers, maar er is wel degelijk een klassement met prijzen die de moeite waard zijn. Meestal verdwijnt dit te winnen prijzengeld in de pot waaruit het volgende jaar weer gebouwd wordt. Een stimulans dus eigenlijk om iedere keer weer iets moois neer te zetten.

Wat valt er dan te winnen? De hoofdprijs bij de grote wagens uit Oss is € 330 naast natuurlijk een grote, haast niet te tillen, wisselbeker. Voor de grote loopgroepen is de prijs € 100 en voor de individuelen € 50. En natuurlijk voor allemaal: een beker. W il je nog meedoen met de optocht? Dat kan natuurlijk. Het inschrijfformulier staat op de site van de SCVO, www.scvo.nl of stuur even een mail naar joris@teulings.net voor meer informatie. Inschrijven kun je in principe tot op de dag van de optocht zelf alleen dan kun je niet meer in de publieks-flyer, het programma worden opgenomen, hiervoor geldt een deadline van 14 januari 2008. Je dingt uiteraard wel mee naar de prijzen.

De jeugd heeft natuurlijk een eigen optocht die vooraf gaat aan de grote optocht. Voor meer informatie hierover kijkt u ook even op de site.
Tot ziens bij de optocht, in de stoet of langs de kant!

De optocht is op zondag 3 februari. De start is om 14.00 uur. Een gezellig evenement om zeker niet te missen!