Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug vrijdag, 22 mrt 2013

Kapellen festival "L’OSS KLINKE EN BLAOZE"

Zes kapellen staan op het podium van het door Hartnekkig Tog en de Raauw Ossekar samen georganiseerde kapellenfestival. Als vervolg op het al vijftien keer gehouden MKF is dit een muzikaal feest met een nieuwe naam. Los staat voor geen grenzen, Oss spreekt voor zich, klinke voor een fraai muziekje maar ook voor klinken met de glazen en blaoze is sprekend voor kapellen. L’OSS KLINKE EN BLAOZE dus!
Uit Heesch komt Nie Te Geleuve, uit ´s Hertogenbosch Veni Vidi Vici, uit Eindhoven Blusswerruk, Geffen vaardigt Ut Gu Vals af en uit Oss spelen Vrug Ligt en Hartnekkig Tog zelf mee. Wanneer je niet van de muziek van (dweil) kapellen houdt, heb je deze avond helemaal niets te zoeken in D’n Iemhof. Na de eerste klanken uit de trompetten en trombones wordt het deze avond namelijk niet meer stil in de zaal. Alle gezelschappen spelen tweemaal een set naar eigen keuze van twintig minuten lang. De samenstelling van de set kan enorm verrassend zijn: het repertoire van de deelnemende kapellen is erg breed. Gedurende de avond worden de kapellen beoordeeld door publiek en vakjury en de winnaar van de avond gaat naar huis met de Willem Huisman wisseltrofee.

Het Kapellenfestival begint om 20.00 uur in D’n Iemhof in Oss en de entree is gratis. Zie voor meer informatie www.raauwossekar.nl.