Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug maandag, 7 okt 2013

FACELIFT MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL

Het creatiefste carnavals feest in Oss heeft een opfrisbeurt gekregen. Dat dit samenvalt met de 33e keer dat dit muzikale evenement wordt gehouden is toeval. Het was echter wel tijd voor verandering. En die heeft de organisatie –ook op aandringen van de deelnemers - grondig doorgevoerd.

Meest opvallend aan de metamorfose is de lokatie; dit is voor het eerst in het Oude Theater. Van oudsher een zaal met veel sfeer, centraal gelegen en veel mogelijkheden. Een mooie plaats voor veel bezoekers om het gezellige feest mee te vieren. Wat het feest voor het publiek ook  aantrekkelijker maakt is het complete programma. Het eerste optreden wordt verzorgd door de Smartlappers, die met hun meedeiners iedere zaal in beweging en de juiste stemming krijgen. Na het optreden van de deelnemers en de finale voor de “Maaslandse Carnavalskraker” wordt aansluitend een swingende afterparty met feestmuziek gehouden. 

Er zijn ook nieuwe kansen op eeuwige roem. Wie een leuke nieuwe tekst heeft op een bestaande melodie kan met live begeleiding meedoen voor de titel “Maaslandse Smaakkraker”. De live begeleiding mag van alles zijn, de organisatie kan hulp bieden bij het zoeken naar een begeleidende kapel. De beste uit deze categorie gaat samen met de beste zes originele liedjes ook een opname maken in de studio. Dit jaar dus maar liefst zeven gratis carnavalsnummers op internet! 

Samen met nog wat kleinere veranderingen staat het Maaslands Carnavals Liedjes Festival weer helemaal opgefrist de komende jaren klaar als podium voor nieuw en oud carnavalstalent. Aanmelden voor deelname kan tot 12 oktober, gegevens van het lied moeten uiterlijk 1 november bij de organisatie aangeleverd zijn. Het feest zelf is op 23 november, in het Oude Theater dus!

De beste zes nummers worden weer in de studio opgenomen. Vanaf 20 januari, vlak voor het carnavalsfeest volop losbarst, kan ieder deze liedjes gratis downloaden via www.kliknieuws.nl .  Zo kan heel Oss en omgeving met de vier dolle dagen deze carnavalskrakers uit volle borst meezingen. 
Het Liedjesfestival begint om 20.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum D’n Iemhof, de entree is gratis.