Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 4 jan 2015

Gevelconcertreeks - HartnekkigTog?! laat L'Oss Klinke en Bloaze

In aanloop naar het Het Osse Halfvasten Gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: HartnekkigTog?!
Sinds 2005 is het Ossekoppenrijk een muziekkapel rijker. De precieze datum is niet bekend. HartnekkigTog is ontstaan uit Muziekvereniging Hartog. Een aantal leden nam het initiatief om tijdens carnaval en andere diverse evenementen feestmuziek te maken. De jeugd heeft de toekomst. De kapel, die startte als kinderkapel, werd destijds begeleid door muzikaal leider Jan van Zutphen. De jeugd kreeg volop de ruimte om zich te ontwikkelen.

​Meerdere generaties en repertoire
De kapel speelt momenteel met 8 trompetten, 3 trombones, 2 saxofoons, 2 slagwerkers en één bassist. Leeftijd varieert momenteel tussen 14 en 54 jaar. De jonkies van toen zijn nu volwassen. De muziek is veranderd van een ouderwetse meezinger naar muziek van nu. De vaste arrangeurs Leon van Doorn, Leon van Aart en Alvin Spierings maken van elk nummer een mooi arrangement. De top 40 en jaren 60 nummers zijn een grote inspiratiebron voor de arrangeurs om in een nieuw jasje te steken. De huidige kapelleider Alvin Spierings heeft de ambitie om meer ‘marching style’ toe te voegen aan het assortiment van HartnekkigTog. Nummers zoals Counting Stars, Salsa Tequilla, Wake me up en Bossanova zijn hier goede voorbeelden van.

Plezier gaat voor
“Plezier moet er zijn met frikadellen”. De kapel vindt plezier van levensbelang. Zolang er plezier is gaan ze door. HartnekkigTog doet regelmatig mee aan een blaaskapellenfestival. Ze spelen liever in de leutklasse, dan de wedstrijdklasse.

Wens: doe mee met L’Oss Klinke en Blaoze!
HartnekkigTog zou het erg leuk vinden als er nog meer aanmeldingen komen voor hun eigen blaaskapellenfestival L’Oss Klinke en Blaoze. Dit festival organiseren ze samen met PCS de Raauw Ossekar. Dit jaar is het festival op 28 maart in D’n Iemhof. Het is een gezellige avond met allerlei verschillende soorten blaaskapellen muziek. Een andere wens van HartnekkigTog is te spelen op de Schützenfesten (schuttersfeesten) bij hun Duitse vrienden in Harsewinkel.