Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 11 jan 2015

Gevelconcertreeks – De 3de Helft wil promoveren naar de 4e Helft

In aanloop naar het Osse Halfvasten Gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: De 3de Helft!
Na dat Tetter Mar An gestopt was met muziek maken, werd tijdens de 50ste verjaardagspartij van Kees Ligthart toch besloten een nieuwe start te maken. Kapel De 3de Helft is op 22 maart 2005, met muzikaal leider Jo van Helvoirt, weer begonnen met muziek maken in het Ossekoppenrijk. Volgend jaar vieren deze muzikanten het 11-jarige jubileum van de 3de Helft!

Unieke samenstelling
De 3de Helft bestaat uit 3 trompettisten, 5 saxofonisten, 2 trombonisten, 2 baritons, 4 slagwerkers en 2 bassisten. In de leeftijden van 46 tot 76 jaar. Met muzikaal leider Kees Ligthart en dirigent Ben Edelijn, heeft de 18 koppige kapel zichzelf als "volwassen jeugd"- kapel goed op de kaart gezet. 

Veel schik en leut
“Veel schik en leut maken” is belangrijker dan de kwaliteit. Plezier straalt van deze kapel af. Door de warme, onderlinge band, zien we weinig verloop bij deze kapel. In hun eigen clubhuis De Schuur in Heesch repeteren ze elke maandag avond. Dat gebeurt met veel enthousiasme en een hoop lol. Voorheen zaten de muzikanten bij Café Bellevue. 

Fanatiek
De 3de Helft is fanatiek. Ze doen al vanaf het begin mee met OEPZ. Elk jaar bedenkt de club een mooie act. Ook dit jaar zullen ze op 16 en 17 januari hun kunsten laten zien. Daarnaast zijn ze zeer trots dat ze op het Maaslands Carnavals Liedjes Festival het voor elkaar gekregen hebben om op de CD te komen met het nummer “Muzikanten doen het met elkaar”. 

Bijzondere wensen
Als het aan De 3de Helft ligt, is er geen onderlinge strijd tussen alle kapellen. Muziek maken doen we met elkaar, met veel gezelligheid en zonder gezeur. Omdat Carnaval medio februari valt, kan het best nog eens koud zijn in de tent op het Ossekoppenplein. Dan is een extra trui wel nodig...

Versterking gezocht
De kapel zoekt versterking voor de trompetsectie. Wie hier interesse in heeft, mag de kapel aanschrijven via hun website

Toekomstplannen
Wanneer Nederland ooit de Olympische Spelen zou organiseren wil De 3de Helft tijdens de opening graag een nootje blazen. Ze zouden ook graag willen promoveren naar De 4de Helft.

De 3de Helft – Online!
Sinds kort is De 3de Helft actief met een Facebook pagina, die beheerd wordt door Rianne van Leur. Deze is te bezoeken via deze link.