Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 25 jan 2015

Gevelconcertreeks - Dale Caña laat het publiek dansen

In aanloop naar het Osse Halfvasten Gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: Dale Caña.
​Onder de Osse kapellen is er één band met een tropisch tintje. Samba en percussieband Dale Caña is een en al feest om naar te kijken. Het enthousiasme voor Samba en de Samba outfits geven Dale Caña een sprankelende uitstraling. Deze 120 decibel producerende groep kent 25 muzikanten met ritme. 

Ontstaan Dale Caña
Dale Caña maakte hun debuut in juni 2004 op het Samba festival in Maastricht. Onder leiding van Eric Verhagen produceren ze hun eigen muziek. Eric begon in destijds met een paar percussie instrumenten om eens hier en daar wat uit te proberen. Al snel vormde zich hier een grote groep mensen omheen met leeftijden van 17 tot 62 jaar.

Bezetting
De basis van de bezetting wordt gelegd met Surdo’s. Dit zijn de grote bas drums met ketels van 18, 20 en 24 inch. De melodie wordt gelegd met Tambourins en de aanvulling zijn een paar snares, tegenpartijen, shakende schellenramen, A Go-go bellen en Repiniques.

Publiek centraal
Onder het motto “We spelen zo veel als we willen, zolang wij en het publiek plezier hebben” gaan ze stad en land af. De interactie met het publiek is van cruciaal belang voor de muzikanten. Samba dans en bespeel je met zijn allen en dit gaat niet zonder publiek. Tijdens hun favoriete nummer Roxo zal niemand de mogelijkheid krijgen om stil te blijven staan.

Waar te zien?
Op zaterdag 31 januari  2015 zal Dale Caña te vinden zijn in De Pas in Heesch waar ze mee gaan doen aan benefietconcert “Nothing Else Matters”. De opbrengst gaat naar de kinderafdeling van Ziekenhuis Bernhoven. Tijdens carnaval 2015  loopt Dale Caña op vrijdag de optocht mee van Basisschool de Teugelaar.  Op zaterdag treedt deze samba kapel op tijdens de jeugdoptocht. Zondag 28 juni ’15 organiseert de band een samba festival in Oss met medewerking van diverse samba en percussiebands. Dit belooft een spektakel te worden! 

Grootste wens? Rio!
Over de grootste wens van de band hoeven ze geen seconde lang na te denken. Ooit willen ze gaan spelen in Rio de Janeiro, de plek waar leven zonder samba onmogelijk is.

Waar te vinden?
Wat betreft Social Media is deze groep erg actief. We kunnen Dale Caña vinden op twitter en facebook. Elke 50ste like op facebook wordt beloond met een gratis CD van Dale Caña. Voor eventuele vacatures of boekingen, ga naar de website