Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Terug zondag, 1 feb 2015

Gevelconcertreeks - Vrüg Ligt wil spelen bij Elfstedentocht

In aanloop naar het Osse Halfvasten Gevelconcert op 15 maart 2015, stellen wij alle Osse kapellen aan u voor. Tijdens dit bijzondere concert bundelen de kapellen hun krachten en zorgen zij voor een surround sound op de Eikenboomgaard. Een unieke samenwerking van maar liefst 8 kapellen. Deze week: Vrüg Ligt.
Oprichting
Vrüg Ligt is op 24 februari 1999 opgericht met als muzikaal leider Bert van Geffen. Sinds die tijd is Vrüg Ligt uitgegroeid tot een club van 19 spelende leden, variërend in leeftijd van 14 tot 58 jaar. De muzikale bezetting bestaat uit 8 trompettisten, 3 saxofonisten, 1 piccolo speler, 4 trombonisten, 2 slagwerkers en 1 bassist. Momenteel staat Gonneke Corten aan het roer als muzikaal leider. De kapel heeft als motto “gezelligheid met elkaar, samen muziek maken met veel plezier!”.

Repertoire
Wanneer Vrüg Ligt een set speelt, kan het publiek meestal de nummers goed mee zingen. Nu Stadsprins René d’n Urste regeert over het Ossekoppenrijk, vonden ze dat zijn lijflied “als we gaan, dan gaan we met zijn allen” niet mocht ontbreken in hun repertoire.

Overal waar ze komen
Vrüg Ligt kennen we als gezelligheidskapel, die geen evenement uit de weg gaat. Zo bezoeken ze jaarlijks Klûnen in Oss, het Moelenbal, het Maaslands Carnavals Liedjes Festival en de kapellenfestivallen in Groenlo en Bemmel.

Trots op prijzen
De belangrijkste trofee die Vrüg Ligt deelt samen met CV Los Zand is toch de 1e plaats op het Knotskrakerfestival met het lied De Bouwmanbal. Daarnaast zijn ze ooit gedeeld winnaar geworden op Pilsje Hoempa 2012 van PCV de Krinkelkoppen. Trots zijn ze ook op de publieksprijs in 2010 met “Handschoen” en één keer de poedelprijs bij het Maaslands Carnavals Liedjes Festival. Zelf hebben ze ook een prijs in het leven geroepen: Feestbeest van het jaar. Deze prijs wordt binnen de club uitgereikt aan de muzikant die zich als beste feestbeest heeft gedragen.

Wensen
Als het aan Vrüg ligt ligt, spelen ze op de eerstvolgende Elfstedentocht op het ijs om de deelnemers een muzikaal hart onder de riem te steken. Spelen tijdens carnaval is altijd een feest.

Vacatures en sociaal
Bij eventuele interesse om mee te spelen, kunnen muzikanten zich aanmelden via de website. Verder hebben ze een Facebookpagina waar je Vrüg Ligt kan uitnodigen om vrienden mee te worden.