Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Uitslag halfvastenoptocht: Feest voor Oijen
De top 3 van de wagens en de eerste plaats van de jeugdwagens gaan allemaal naar de Bokkenrijders Oijen! Daarmee waren zij de grote winnaars na een prachtige halfvastenoptocht. Lees wijer om de volledige uitslag te bekijken.
Wijer leze
PRIMA SFEER BIJ DANSGARDE FESTIVAL IN RAAUW OSSEKAR
Niet alleen de Halvastenoptocht zorgde voor een carnavaleske stemming in Oss. In D’n Iemhof liep gelijktijdig het programma van het 10e Dansgarde Festival. Met bijna 25 garde en showdansen was het een fraai schouwspel. Dansgroepen variërend in de leeftijden vanaf 4 jaar (minioren) tot boven de 25 (senioren) maakten het tot een afwisselende show. Groepen uit Limburg, heel Brabant en tot Gouda toe gaven acte de presence op het podium.
Wijer leze
De Osse Halfvasten 2017
Dit weekend is het zover! Alle remmen gaan l'Oss rondom de Osse halfvastenoptocht. Op zaterdag 18 maart begint het feest in het centrum van Oss met een fantastische line-up van o.a. Snollebollekes, Het Feestteam, De Lawineboys en John de Bever. Zondag 19 maart wordt dit nog een keer dunnetjes overgedaan met de 6de Osse halfvastenoptocht. Deze gaat om 13:11 vanaf de Oostwal van start.
Wijer leze
Dansgarde festival in d'n Iemhof
​Carnavals stichting de Raauw Ossekar zet voor de 10e keer het Dansgarde Festival op de planken van D’n Iemhof. Dansgardes of Dansmariekes zoals ze ook wel worden genoemd uit de wijde omgeving komen hiervoor naar Oss. Showdansen, Gardedansen met de hele dansgroep, maar ook solo’s staan op het programma. Zondagmiddag 19 maart om 12.45 uur start deze wervelende en kleurrijke voorstelling. Vooral bij de showdansen wordt - door de veelal meiden- flink uitgepakt.
Wijer leze
Dit was het Ossekoppenplein voor 2017 of toch niet?!
Inmiddels al negen keer neergezet met talloze vrijwilligers en ook nu kleurde het Ossekoppenplein met de vertrouwde parachutetent weer blauw en geel op de Heuvel. Dit doorslaand succes geeft ieder jaar letterlijk en figuurlijk kleur aan het centrum tijdens carnaval. Sinds 1 maart zal daarom de heuvel, niet alleen meer de heuvel heten, maar ook officieel zijn aangeduid als Ossekoppenplein.
Wijer leze
Nieuw thema 2017-2018
We hebben alle remmen l'Oss gelaten deze carnaval, maar nu het einde nadert maken we het nieuwe thema van komend seizoen bekend: "Kèkt Oss Gaon"! Het nieuwe logo wordt op de Urste Deinsdag van Oktober onthuld, komend seizoen op 3 oktober 2017.
Wijer leze
Uitslag 53e grootstedelijke optocht bekend!
Na een prachtige optocht wint 't Ken Net weer de eerste prijs van de grote wagens! Lees wijer voor de volledige uitslag:
Wijer leze
De 53e grootstedelijke optocht; om 13:11 gaan Alle Remmen l’Oss
Carnavalszondag is traditiegetrouw de dag van de Grootstedelijke Optocht van het Ossekoppenrijk. Om 13:11 uur gaan Alle Remmen l’Oss en start de optocht vanaf de Oostwal!
Wijer leze
Uitslag 8ste Neije Jeugoptocht
Wat was het een feest! De winnaars gefeliciteerd met deze fantastische prestatie. Bij de grote wagens ging de Snoeptaart van de Lockaert er vandoor met de eerste prijs! De volledige uitslag:
Wijer leze
De 8ste Neije Jeugoptocht; Kom allemaal kijken!
Vandaag is het zover, om 13:00 uur start de 8ste Neije jeugdoptocht bij de Heilig Hart Kerk aan de Kromstraat. Ook dit jaar hebben zowel eenlingen, groepen als complete schoolklassen fantastische creaties gemaakt!
Wijer leze
Gouwen Ossekop voor Frank Mientjes
Jaarlijks reikt de Stadsprins de Gouwen Ossekop uit. Deze onderscheiding, in de vorm van een dasspeld, wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het Openbaar Carnaval in Oss. Deze eer viel vorig jaar te beurt aan Adriaan van Hal. Voor hem kregen vele carnavalsprominenten deze hoogste onderscheiding in het Osse Carnaval, zoals Geert Wagemakers (Dalco), Karel-Jan van Kesteren en de Osse Gemeentepolitie (toen we die nog hadden). Het Bestuur en de Commissievoorzitters van de SCVO kiezen gezamenlijk de winnaar van dit kleinood.
Wijer leze
Zilveren Pul 2017 voor Pivot Park, Life Sciences Community Oss
Oss is een stad om trots op te zijn. Daarom reikt de Osse Stadsprins sinds enige jaren samen met onze Hofbrouwer Heineken, de Zilveren Pul uit aan een persoon, bedrijf of organisatie die Oss landelijk op een positieve manier op de kaart zet. Deze onderscheiding ging eerder naar Veilig Verkeer Nederland Afdeling Oss (Dode Hoek Project), Unox, Kristel Eijk (DJ Q Music), Bas Verwijlen (Olympisch Schermer), Partycrew en Stichting Oss Cultureel. Op 23 februari 2017 heeft Zijne Doorluchtige Hoogheid Stadsprins Bennie I de Zilveren Pul 2017 uitgereikt aan Pivot Park, Life Sciences Community Oss.
Wijer leze