Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Opening Residentie en receptie
​Op 12 november aanstaande openen de 54e Osse Stadsprins en 52e Osse Jeugdprins Residentie H3x11. Na de spectaculaire start van het seizoen op zaterdag 11 november, is het tijd voor beide prinsen om felicitaties is ontvangst te nemen van hun onderdanen. Vanaf 14:11 uur is iedereen welkom om beide prinsen en hun adjudanten te feliciteren. Ook het nieuwe Boerenbruidspaar zal zijn opwachting maken. Hopelijk is de Boerenbruid zo bij haar bruidegom in de smaak gevallen, dat zij direct hun verloving bekend maken. Deze middag wordt muzikaal opgeluisterd door kapellen en een feest-DJ
Wijer leze
Proost op 11-11 voor één keer op d'n tiende
Proost op 11-11 is vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd. Om deze traditie te blijven continueren ook dit jaar weer een “proost op 11-11”. Omdat deze gezellige avond precies op zaterdag valt, wordt het dit jaar bij wijze van zeer hoge uitzondering op d’n tiende van d’n ellufde georganiseerd.
Wijer leze
18 November, Maasland carnavals liedjes festival. Schijf je nu in!
​Het is weer tijd om de hersens te laten kraken en de stembanden te smeren. Het Maasland carnavals liedjes festival staat weer voor de deur, en de beste carnaval krakers moeten weer bedacht worden. Op Zaterdag 18 November 2017 is het zo ver. Het evenement vind plaats in ´t oude theater.
Wijer leze
​Wie gaat de 50ste kar trekken bij de raauwossekar?
Langzaam komt het carnavals seizoen weer inzicht. Op zaterdagavond 28 oktober word de eerste hoogheid van het Ossekoppenrijk onthuld. Het is niet alleen de eerste. Wie oh wie gaat de 50ste kar in het jubileum jaar voort trekken. Om elf over half 10 worden Edwin d’n urste en adjudant Riny vervangen door de nieuwe opvolgers.
Wijer leze
Urste Deinsdag een verrassende avond!
Dinsdag 3 oktober werd traditiegetrouw, maar met een nieuwe opzet, het nieuwe carnavalseizoen officieus geopend. Het werd het een avond vol verrassingen en bijzondere momenten...
Wijer leze
Robert-Jan Steegman ontvangt een Koninklijke onderscheiding
Robert-Jan Steegman heeft op Urste Deinsdag voor zijn jarenlange inzet bij verschillende verenigingen en organisaties een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen! Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.
Wijer leze
Urste Deinsdag
Op 3 oktober 2017 organiseert de Osse Volksuniversiteit in samenwerking met de Lievekamp en de Stichting CarnavalsViering Oss “De Ossekoppen”, uit naam van het College van Prefessers van de Ossekoppen Akademie de Urste Deinsdag van oktober.
Wijer leze
De Betere Spelen 2017!
Al Facebook, Instagram of Whatsapp gechecked? Dan heb je het misschien al gezien, want de Hekkesluiters organiseren op zondag 9 juli de Betere Spelen!
Wijer leze
Zondag 25 juni de 4e editie van het Sambafestival Oss
Kom 25 juni 2017 naar het centrum van Oss en dompel u onder in swingende klanken en dans gratis en voor niets vanaf 12:30 uur mee op het opzwepende ritme van de Samba!
Wijer leze
Sjiek Sjantant II
Voor de eerste editie van Sjiek Sjantant was nogal wat uitleg nodig! Carnaval was namelijk weer terug in de Lievekamp in een samenwerking met Stichting Carnavalsviering Oss, Muziekvereniging Hartog, Stichting Oss Cultureel en het theater. Onder het mom van ‘wegens enorm succes geprolongeerd’ vindt Sjiek Sjantant II op zaterdag 20 januari opnieuw plaats in de Lievekamp. Bestel nu al je kaarten!
Wijer leze
IN MEMORIAM: Peter van den Elshout
​Afgelopen zondag overleed op 67-jarige leeftijd Peter van den Elshout, Hofstomer van de Osse Stadsprinsen. Samen met Will heeft Peter onze stichting tientallen jaren ondersteund door de kleding van de Hoogheid en zijn gevolg kosteloos te reinigen. Wij zijn daarin niet de enige: ook andere organisaties konden op hun steun rekenen. Tevens was Peter jarenlang actief binnen de commissie Elf-Elf Bal, Pronkzitting en Smartlappenconcert. Voor al zijn inspanningen zijn wij hem zeer dankbaar en erkentelijk.
Wijer leze
The eXperience BrassBAnd uit Eindhoven wint L’OSS KLINKE EN BLOAZE
Zaterdag 8 april hebben diverse kapellen een geweldige show neergezet, op het L’OSS KLINKE EN BLOAZE. Het was een zeer gezellige en gevarieerde avond. De kapellen hebben zich van de beste kant laten zien, in de hoop winnaar te worden. Maar er kan er maar een de beste zijn, en zij kwamen dit jaar uit Eindhoven: The eXperience BrassBand.
Wijer leze