Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Urste Deinsdag van oktober
De aftrap van het 55e carnavalsseizoen! Een avond boordevol activiteiten. Zo nemen we op deze avond afscheid van Stadprins Ton I met zijn adjudant Gudron en zal de president van de SCVO middels een tonrede terugblikken op het afgelopen seizoen. Hierna zal Preferandus Rene van Rooij zijn pruufschrift 'Carnavalsmeziekskes dûr de joare heen’ verdedigen.
Wijer leze
Gezocht: nieuwe Jeugdgrootvorst(in) voor de Raauw Ossekar
De Raauw Ossekar presenteert in wijkcentrum de Hille in Oss op zondag 4 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur een nieuw evenement: Rokkie Spelen! Een wedstrijd met leuke spellen waarbij op zoek wordt gegaan naar de nieuwe Jeugdgrootvorst(in).
Wijer leze
In Memoriam Jan Hermkens 1923 - 2018
Met het overlijden van Jan Hermkens neemt de Stichting CarnavalsViering Oss opnieuw afscheid van een oud-bestuurslid dat flink heeft bijgedragen aan de worteling en opbloei van het openbaar carnaval in Oss. Jan en zijn echtgenote Henny waren het carnaval met de paplepel ingegeven, want geboren in Noord-Limburg, vlak bij Venlo, vierden zij “Vastelaovond” van jongs af aan.
Wijer leze
Mooi, Mooier, Mooist in titanenstrijd om plek 1 tijdens de Osse Halfvastenoptocht
Met 59 deelnemers uit maar liefst 21 verschillende plaatsen, was het de grootste halvastenoptocht sinds de eerste editie in 2012. Het publiek, dat soms rijen dik stond, kreeg dan ook zeker een spektakel aan vele grote wagens en loopgroepen te zien. Uiteindelijk bleken de Oijense wagens ook dit jaar weer te sterk en namen plek 1, 2 en 3 in bij de wagens. CV Dubbel D ging er met de winst vandoor.
Wijer leze
Stem op jouw favoriet tijdens de Osse Halfvastenoptocht!
Het Osse Halfvasten is inmiddels een begrip in het Maasland! Voor het zevende jaar op rij zeggen de mooisten uit Oss en de verre omgeving Kèkt Oss Gaon in de Osse Halfvastenoptocht. Kunnen CV Opbokken & CV de Maosmuizen de Halfvastentitel prolongeren? Na de winst tijdens de Osse optocht is dit zeker mogelijk, maar niet vanzelfsprekend, want er wordt ook dit jaar weer hevige concurrentie verwacht van tientallen andere grote wagens...
Wijer leze
Thema jubileumjaar ‘55 Jaor Schik Mè Mekaor!’
Tijdens de afsluiting op het Ossekoppenplein van een fantastisch Carnaval, waarin heel het Ossekoppenrijk volmondig zei ‘Kèkt Oss Gaon’, werd traditiegetrouw vooruit gekeken naar het volgende seizoen. In dit geval een bijzonder seizoen, omdat volgend jaar het Osse openbaar Carnaval 5x11 jaar gevierd wordt. 55 Jaar Grootstedelijke Optocht, 55 jaar Stadsprins, 5x11 jaar Carnaval voor alle Ossekoppen en Ossenekskes. Het thema voor dit jubileumjaar dekt dan ook juist die lading, 55 jaar plezier voor iedereen; ofwel ‘55 Jaor Schik Mè Mekaor!’!
Wijer leze
DE OFFICIËLE uitslag van de 54e Grootstedelijke Optocht!
Cv opbokken Oijen - CV Maosmuizen de grote winnaar!
Wijer leze
De 54e grootstedelijke optocht; Kèkt Oss Gaon vanaf 13:11
Op carnavalszondag is traditiegetrouw de dag van de Grootstedelijke Optocht van het Ossekoppenrijk, met dit jaar als thema Kèkt Oss Gaon. Om 13:11 uur start de optocht vanaf de Oostwal!
Wijer leze
Uitslag 9e Neije jeugdoptocht
Klik wijer voor de uitslag; CV de Makkers winnen de 1e prijs grote wagens & publieksprijs!
Wijer leze
Kèkt Oss Jong Gaon bij de 9e Neije jeugdoptocht!
Zaterdag is het zover, om 13:00 uur start de 9e Neije jeugdoptocht bij de Heilig Hart Kerk aan de Kromstraat. Ook dit jaar hebben zowel eenlingen, groepen als complete schoolklassen fantastische creaties gemaakt!
Wijer leze
Gouwen Ossekop en Orde van Verdienste
​Afgelopen zaterdag 3 februari is tijdens Ameezing, onder goedkeurend gejuich van de aanwezige carnavalsvierders, de Gouwen Ossekop 2018 en De Orde van Verdienste uitgereikt.
Wijer leze
Een groot feest bij de Jeugdpronkzitting
In een tot de nok gevulde Groene Engel barstte afgelopen zaterdagmiddag 3 februari tijdens de JPZ weer de strijd los, niet alleen welk liedje een prijs zou binnen slepen, maar ook wie de nieuwe jeugdprefesser zou worden.
Wijer leze