Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Gilde Osse Carnavalshoreca
OSS - Met de handtekening van de Stadsprins en de uitreiking van medailles is Oss een nieuw gilde rijker: het Gilde van de Osse Carnavalshoreca. Het gilde bestaat uit horecagelegenheden uit het Osse centrum, die het openbaar carnaval een warm hart toe dragen.
Wijer leze
100% LEGAAL; DOWNLOAD GRATIS ZES OSSE CARNAVALSKRAKERS
Zes geweldige Osse liedjes zijn te downloaden vanaf de website van oss/ kliknieuws.nl. Dit is helemaal gratis en wordt aangeboden door de sponsoren die op dezelfde webpagina te vinden zijn. Het zijn de beste zes van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival.
Wijer leze
Jeugdgroot​vorst oskaris IX onthuld
De negende Jeugdgrootvorst en –adjudant van de Raauw Ossekar zijn zondagmiddag bekend gemaakt. Oskaris IX stapte uit het ossekarretje alsof hij nog nooit anders heeft gedaan. Het was dan ook al de tweede keer, enkele jaren geleden was hij al adjudant.
Wijer leze
Vierde Ameezing Concert
Na het grote succes van de afgelopen jaren komt er opnieuw een Ameezing Concert Carnavalesk. Op zaterdag 2 februari vindt in de Groene Engel de vierde editie van het concert plaats.
Wijer leze
Uitnodiging voor de eerste Prinsheerlijke hap- en stapavond
Het goede voornemen voor 2013 is: meedoen aan de allereerste prinsheerlijke hap- en stapavond op zaterdag 19 januari! Een gezellige avond langs meerdere restaurants en cafés in het Osse centrum. We starten om 17.11 uur met een gezamenlijke welkomstborrel op een centrale locatie. Daarna ga je in een gezellig groepje, onder leiding van een SCVO-coach (misschien wel onze stadsprins Edward den Urste), naar de eerste locatie voor een voorgerecht. En daarna...
Wijer leze
Goedgemutste breiwedstrijd
Brei een muts voor het goede doel en win een diner voor twee. In het kader van het Carnavalsthema 2013 'Oss, goed gemutst' organiseert de SCVO voor jong en oud een mutsen brei wedstrijd. Laat je fantasie de vrije loop en brei een mooie, leuke of gekke muts.
Wijer leze
Winterland gaat over in Carnaval!
Vorig jaar hebben we een mooie traditie opgestart: de overdracht van de festiviteiten van Koning Winter aan Prins Carnaval. Een mooi begin van het nieuwe jaar! Stadsprins Edward I en Jeugdprins Milan willen dit met alle carnavalsvierders van groot Oss delen en nodigen daarom iedereen uit om samen met hen om 11.11 uur de symbolische ijspegel warm te onthalen en daarmee de aftrap geven voor een mooi evenement: In Stadscafé De Ontmoeting zijn er optredens van bekende artiesten en kapellenmuziek. Op de ijsbanen kunt u verkleed schaatsen en is er een curlingbaan. Kortom: een feest voor jong en oud.
Wijer leze
Win limousinerit met de Posteractie van de SCVO
De jongerencommissie van de SCVO heeft het vroegere Carnabal en Carnadance in een nieuw jasje gestoken. Voortaan heten ze Kick-Off Beatz en Headzup First edition.
Wijer leze
MCLF Winnaar: Ut kost hier mar un muntje
​Zo is de titel van het winnende lied van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival, gezongen door Los Zand en begeleid door The Blue Band. In de tot het laatst spannende Finale ronde gaf de publieksjury de beslissende punten. Al voor de derde keer winnen zij het Festival. De door Grootvorst uitgereikte wisselbeker mogen zij nog niet op hun naam zetten, daarvoor moet men drie maal binnen vijf jaar de beste zijn geweest.
Wijer leze
Maaslands Carnavals Liedjes Festival
De neie Osse Prefesser heeft gelijk; een ludieke naam voor een leuk carnavalsfeest is het niet. Maar het MCLF is na 31 edities zo’n begrip in het Osse carnaval geworden, dat een naamswijziging toch zonde zou zijn. Daarom presenteert de Raauw Ossekar op zaterdagavond 24 november toch met trots; het 32e MCLF.
Wijer leze
'Prefeser' Piet van Lijssel ontvangt koninklijke onderscheiding
Tijdens het 11-11 bal in de Groene Engel heeft Burgemeester Buijs-Glaudemans, namens Hare Majesteit de Koningin, Piet van Lijssel benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Piet van Lijssel deed op dat moment live verslag voor de uizending van D-TV van de onthulling van de nieuwe Stadsprins. In haar toespraak roemde Burgemeester Wobine Buijs Piet van Lijssel vanwege zijn jarenlange inzet op verschillende terreinen. Behalve een bomvolle zaal in de Groene Engel waren ook zijn echtgenote Jeanette en hun dochter Marjo getuigen van het aanbieden van de Koninklijke onderscheiding. De veelzijdigheid van Piet van Lijssel blijkt uit de opsomming van de navolgende activiteiten. De overdonderde Piet van Lijssel is sinds 4 oktober van het vorig jaar benoemd als eerste Preffesser van de Ossekoppen Akademie. Dit door zijn werk als archivaris en het vastleggen van de geschiedenis van het Osse Carnaval in het algemeen en dat van de SCVO in het bijzonder. Van zijn hand verscheen in 2011 het boek 'Dun Oss op zunne kop'.
Wijer leze
Osse Stadsprins Edward I geïnstalleerd tijdens druk bezocht 11-11 Bal
Tijdens een uitverkocht 11-11 Bal in de Groene Engel is afgelopen zaterdag de 49e Osse Stadsprins Edward I onthuld door President Robert-Jan Steegman van de SCVO. Om 21.22 uur ging voorganger Dook ‘op in rook’ en kwam Zijne Doorluchtige Hoogheid Edward I vermomd als brandweerman, vergezeld door de Osse brandweer, de Groene Engel binnen waarna hij aan zijn onderdanen werd onthuld. Daarop kwam ook zijn Adjudant Frans Boerboom tevoorschijn uit een brandweeruniform.
Wijer leze