Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
de 7e Osse Tonproatoavond
11 december wordt door het Illuster Bruurschap, voor de zevende keer de “Osse Tonproatoavond” georganiseerd. Evenals vorig jaar wordt deze avond gehouden in Vivaldi. Onder de titel “ Efkes Anders” is de organisatie er weer in geslaagd een keur van bekende artiesten naar Oss te halen. Te noemen zijn: Berry Knapen, Wiel Peerlings, Robert van Lamoen, Frans Bevers, Hans Eykemans, Cees Coolen en De Keps. Zij staan gezamenlijk weer garant voor een onvergetelijke avond.
Wijer leze
​GROOTVORST MAURITS DUN URSTE BIJ DE RAAUW OSSEKAR
Zaterdagavond 23 oktober werd tijdens het Elf-Elf bal van de Raauw Ossekar de nieuwe Grootvorst bekendgemaakt. In het bijzijn van vele bezoekende carnavalsverenigingen uit Oss en wijde omgeving werd om elf over tien een korte videopresentatie gestart. Hierin speelden in de hoofdrol twee welbekende geel en rode snoepjes, beter bekend als MenM. Dit had alles te maken met de voornamen van de twee nieuwe hoogheden van de Raauw Ossekar. Maurits Bonnemaijers is de naam van de Grootvorst van de Raauw Ossekar en hij wordt terzijde gestaan door zijn Adjudant Martijn van den Tillaart.
Wijer leze
11-11 bal in Groene Engel wordt spektakel
Langzamerhand begint bij de carnavalsvierder het bloed weer te kriebelen. De blaadjes vallen, het weer wordt kouder en guurder en het besef is er: er is een nieuwe Stadsprins. Wie dat is, is een goed bewaard geheim. Slechts enkelen weten het en zij houden hun kaken stevig op elkaar. De Prins en adjudant passen de kostuums, laten de statiefoto maken, nemen alvast het seizoen door en dan is het zover: de onthulling! Deze onthulling vindt ook dit jaar weer plaats in de Groene Engel op zaterdag 13 november. Vanaf 20.30 uur speelt orkest “Unit Five” en blazen ook bijna alle Osse kapellen weer het stof uit de instrumenten. Extra verrassing is een surpriseoptreden. Na het afscheid van de vorige Stadsprins, Rob d’n Urste, en zijn adjudant Coert zal op spectaculaire, mogelijk zelfs magische wijze de onthulling gaan plaatsvinden. Voor 6 euro kunt ook u erbij zijn. Kaarten zijn vanaf zaterdag 23 oktober bij Peter van Lieshout (Opera for Men) aan de Kerkstraat in Oss te verkrijgen.
Wijer leze
Nieuwe grootvorst in nieuwe residentie
Op zaterdag 6 november 2010 zal bij PCV de Krinkelkoppen haar nieuwe grootvorst aan het volk worden gepresenteerd. Dit zal gebeuren op de gebruikelijke wijze inclusief bijbehorende gezelligheid, maar in een andere omgeving dan we gewend waren. Want niet alleen de grootvorst is nieuw, ook de residentie is nieuw. Binnen de wijk heeft men een nieuw onderkomen gevonden in Sportcafé de Rusheuvel. U kunt uw navigatie instellen op Sokkenbal!
Wijer leze
eerste elf-elf-bal in Oss
In residentie de Hille wordt op 23 oktober alweer de nieuwe Grootvorst van de P.C.S. de Raauw Ossekar bekend gemaakt. Ruim voor de 11e van de 11e, zodat niet alle hoogheden in het Maasland op dezelfde dag onthuld worden. Deze zaterdagavond wordt afscheid genomen van Wiljan dun Urste en Maikel, die een jaar lang met succes de scepter hebben gezwaaid. Met enige tegenzin zullen zij deze overdragen aan hun opvolgers.
Wijer leze
​Urste Ossekoppen Zitting druk bezocht
Als tegenhanger van de derde Dinsdag in September in politiek Den Haag heeft de Stichting Carnaval Viering Oss een ludiek alternatief bedacht: De Ossekoppen Zitting op d`n Urste Deinsdag van Oktober . Overigens is de datum geen toeval ,want het is precies de oprichtings datum van de S.C.V.O. (inmiddels 46 jaar geleden). De Ossekoppen Ziting is de bestuurlijke aftrap voor een nieuw Carnaval seizoen. Immers de echte kick off voor de Carnaval is elk jaar op de 11e van de 11e. De S.C.V.O. "De Ossekoppen "heeft er alles aangedaan om er een nieuwe traditie bij te krijgen.
Wijer leze
De Osse Eigen Pronkzitting derde editie op 14 en 15 januari 2011
OEPZ is al bijna niet meer weg te denken uit het Osse carnaval. Op 14 en 15 januari zal de derde editie wederom plaatsvinden in ’t Oude Theater en de eerste voorbereidingen zijn gestart. CV ’t Ken Net heeft de kaarten alweer gedrukt en de verkoop wordt op het 11-11-bal in de Groene Engel geopend. Vanaf 23 oktober kunnen liefhebbers wel alvast kaartjes reserveren.
Wijer leze
urste deinsdag van oktober
Met de os verbranding op carnavalsdinsdag hebben we een officiële afsluiting van het carnavalsseizoen gecreëerd. Een officiële opening van het nieuwe seizoen kennen we echter nog niet in het Osse carnaval. Dit jaar zal vur ut urst, op 5 0ktober, de “Urste Deinsdag van Oktober” gehouden worden. Dit zal een traditioneel terugkerend agendapunt worden van de SCVO en is te vergelijken met de derde dinsdag van september van onze regering of met de opening van een academisch jaar op de universiteit. Het is het moment dat de SCVO zijn jaarprogramma officieel aan jullie zal presenteren. Waarom de Urste Deinsdag van oktober, omdat deze dag ook altijd dicht bij onze oprichtingsdatum van 4 oktober zal liggen.
Wijer leze
INSCHRIJVEN VOOR HET 30e MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL
Het enige echte (Maaslands) Carnavalsliedjesfestival in Oss is dit najaar op zaterdag 20 november. Deelnemers kunnen zich al aanmelden. Muzikaal en carnavalsliefhebbend Oss denkt -tussen zomerzon en regenbuien door- toch al aan het komende carnavalsseizoen. Over zo’n tien weken beginnen de eerste festiviteiten tenslotte alweer! Na de eerste 11-11 feesten wordt in D’n Iemhof het MCLF, een avond vol originele carnavalsliedjes, weer gehouden. Bekende namen zullen dan op het podium weer hun grollen, ludieke teksten en kunstige melodieën vertonen, samen met een van de vele Maaslandse dweilkapellen.
Wijer leze
mega meezing sensatie
Vanaf maandag 2 augustus is de voorverkoop gestart van onze Mega Meezing Sensatie, welke plaats zal vinden op zaterdag 25 september in De Hille. Het betreft hier een avondvullend programma door Franky Stardust, bij menig Ossecarnavalsvierder reeds bekend. Zaal gaat open om 20.00 uur. De voorverkoopadressen zijn de CD Kiosk in de de Schakel en 4 vestigingen van DFM bloemen discount, t.w. DFM Ussen, DFM de Ruwert, DFM Burchtplein (in de AH) en hoofdvestiging DFM Nieuwe Hescheweg. Kaarten in de voorverkoop € 3.50 (aan de kassa € 5.00)
Wijer leze
In Memoriam Hans van Amerom
Op 12 juni overleed op 58-jarige leeftijd Hans van Amerom. Tot twee jaar geleden maakt Hans deel uit van de toenmalige Commissie Seniorenbal en Reumapatiëntenbal. Ook was hij actief binnen de Heuvelkwaekers en was hij lid van Kennet. Hierdoor heeft Hans samen met zijn vrouw Marij zeer veel betekend voor het Osse Openbaar Carnaval.
Wijer leze
In Memoriam Albert van de Camp
Op 28 mei overleed op 79-jarige leeftijd Albert van de Camp. Albert was jarenlang voorzitter van de oudste carnavalsvereniging van Oss, De Vrolijke Vagebonden. In die functie heeft hij zeer veel betekend voor het Osse openbaar carnaval. Vandaar dat hij ook tot het selecte gezelschap behoort van dragers van Dun Gouwen Ossekop.
Wijer leze