Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
5e verjaardag Hartnekkig Tog?!
Hartnekkig Tog is jarig en wat is een verjaardag zonder feesjuuhh...? Dus iedereen wordt uitnodigen voor het 5de verjaardagsfeest. Dit zal plaatsvinden op 3 July 2010. Vanaf 20.30 uur gaat het daar verschrikkelijk los en ze maken er, in hun clubhuis een te gekke avond van.
Wijer leze
SCVO wint Toep-tournooi
29 April was een goede dag voor de SCVO, want op dezelfde dag heeft de SCVO glorieus het 38ste toep-tournooi gewonnen van Boxtel en Den bosch. Na 12 enerverende ronden met 16 personen bleken wij te sterk te zijn voor de collega’s clubs. Als eerste individueel eindigde Mark van Bon die er met twee consumpties vanaf kwam (de verliezer betaald namelijk een rondje aan zijn toeptafel) ook de tweede en derde plaats was voor de SCVO. Kortom een geslaagde avond die weer verdedigd moet worden 29 april volgend jaar in Den Bosch.
Wijer leze
Lintje voor Adriaan van Hal
Het was donderdag 29 april dat het hare majesteit had behaagt om Adriaan van Hal een lintje te doen toe komen. Adriaan zet zich al zeer lange tijd in voor de gemeenschap. Zo is hij onder andere mede verantwoordelijk voor de organisatie van de boeren bruiloft in het Ossekoppenrijk. Uiteraard feliciteren wij Adriaan graag vanaf deze plaats.
Wijer leze
Between is Orgigineel!
Ze bestaan nog geen jaar, maar hebben wel het lef om aan een dansfestival mee te doen. En hoe! Op zaterdag 6 maart j.l. deed Between, voor de 1e maal mee aan het Dansfestival van P.C.S. De Raauw Ossekar. Dit vond plaats in Sociaal Cultureel Centrum D’n Iemhof. Ondanks het grote aantal deelnemers en de gevarieerde optredens wisten zij door hun spetterende optreden, enthousiasme en uitstraling de enige prijs binnen te slepen. Zij mochten, onder luid applaus van een grote schare fans, de originaliteitsprijs in ontvangst nemen.
Wijer leze
Huppelkes en Between bij ​DANSFESTIVAL BIJ DE RAAUW OSSEKAR
Op zaterdagmiddag 6 maart om 12.00u organiseert de Raauw Ossekar in wijkcentrum D’n Iemhof in Oss voor de derde keer het Dansfestival. Van elf verenigingen komen dansgroepen hun beste kunnen vertonen. Het programma varieert van showdans en gardedans tot solodansen. Het is geen wedstrijd, maar een presentatie van hun dansen, waarbij zij van de beoordelende jury een rapport krijgen. namens de SCVO zullen de Huppelkes en Between hun dans aan het publiek en de jury tonen.
Wijer leze
Tobias I en Adjudant Wes alsnog pupil van de week bij FC Oss - Helmond Sport
Voor Tobias en Wes begon de carnaval niet echt goed. Op vrijdag zouden ze als pupil van de week bij de wedstrijd FC Oss - Helmond Sport aanwezig zijn. Helaas werd het veld afgekeurd en dus de wedstrijd afgelast. De wedstrijd wordt 22 februari ingehaald en de jeugdige hoogheden zullen er toch bij zijn. Zij zullen het veld betreden in trainingspakken van Top Oss, waar beide heren spelen in de D1.
Wijer leze
uitslag optocht
We hebben dit jaar weer mogen genieten van een prachtige optocht van hoge kwaliteit. Binnenkort vindt u op onze website vele foto's van de optocht en heel veel andere carnavalsmomenten. Nu al kunt u de volledige uitslag bekijken. Hier de uitslag van de 1e neie Jeugdoptocht. Individueel: 1. De Van Lentjes met Aparte vogels; 2. Sem en Mex de Loijer met Indiana Jones. Loopgroep klein: 1. Danique Molle met De matrozen; 2. Roald van Hoof met Slot Griezelstein. Loopgroep groot: 1. Snuupkes van de prins met Snuupkes van de prins. Loopgroep met wagen: 1. Jarno van Hoof en Ruud Willemse met We love Bakugan. Wagens: 't Kumt niet zo nauw met Circus; 2. Van alles wa met Kasteel met draak. Wisselbeker: Danique Molle met De matrozen.
Wijer leze
Motto 2010-2011: “Das vur Oss allemaol!”
Tijdens de officiële afsluiting van het carnaval 2010, de verbranding van de Oss, is het motto van het volgende carnavalsseizoen bekend gemaakt. Het motto van volgend jaar is: “Das vur Oss allemaol!” Het is een knipoog naar de geel-blauwe das welke inmiddels door vele Osse carnavalsvierders is gekocht. Verder verwijst het motto naar het carnaval en de SCVO, welke beide van ons allemaal is.
Wijer leze
Raod van Elluf aangekleed
Maandagavond is het kostuum van de Raod van Elluf van het Ossenkoppenrijk compleet gemaakt door Grootvorst Wiljan en Adjudant Maikel van de Raauw Ossekar. Na vele jaren in een gele trui, is dit elftal al enige tijd gekleed in een smoking. Zelfs witte handschoenen horen al bij hun standaard outfit. Een wezenlijk deel van de kleding van een raad van elf ontbrak nog, namelijk een steek.
Wijer leze
Foto's CarnaBal kijken?
CarnaBal 2010 zit er al weer op. Tijd om na te genieten met bijna 200 foto's. Volg de link en geniet! Met dank aan de fotograaf.
Wijer leze
Uitslagen Optochten
Oss heeft weer 2 optochten. Hier de uitslag van de 1e neie Jeugdoptocht. Individueel: 1. De Van Lentjes met Aparte vogels; 2. Sem en Mex de Loijer met Indiana Jones. Loopgroep klein: 1. Danique Molle met De matrozen; 2. Roald van Hoof met Slot Griezelstein. Loopgroep groot: 1. Snuupkes van de prins met Snuupkes van de prins. Loopgroep met wagen: 1. Jarno van Hoof en Ruud Willemse met We love Bakugan. Wagens: 't Kumt niet zo nauw met Circus; 2. Van alles wa met Kasteel met draak. Wisselbeker: Danique Molle met De matrozen.
Wijer leze
Ossekoppenplein geopend
Zaterdag morgen is op dun Heuvel het startschot gegeven aan een nieuw fenomeen in het Ossekoppenrijk. Want vier dagen lang heet dun Heuvel Ossekoppenplein. Met een groot podium en een nog veel grotere parachute. Met daar onder 15 kachels, waardoor het prima toeven is. Achter een prachtig historisch decor gaan de voorzieningen voor de inwendige mens schuil. Het feest kan beginnen!
Wijer leze