Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Tonproatoavond weer een succes
Afgelopen zaterdag 15 december werd er voor een uitverkochte zaal bij Vivaldi voor de 7e maal de Osse Tonproatoavond gehouden. Hoewel de zaal al om zeven uur open ging, stonden er al verschillende gasten te wachten om een mooi plekje uit te zoeken. Vanaf half acht begon de Osse Blue band te spelen. Zij verzorgden de hele avond de muzikale omlijsting.
Wijer leze
Heineken benoemd tot hofbrouwer van de stad Oss
In een prachtige ambiance bij het distributie centrum van Heineken Zuid Oost Nederland heeft Prins Tom d`n Urste het eerste glas bier voor het komende carnavalseizoen getapt. Op deze speciale sponsor bijeenkomst werden de genodigden verwelkomt en toegesproken door Peter van Hoogstraten die een jaar lang voorzitter is van de commissie Fondsen werving. Heineken Zuid Oost Nederland b.v. werd officieel benoemd tot Hof brouwer van de stad Oss.
Wijer leze
de bouwhal komt er aan
Ergens in de polder, aan de rand van Oss wordt hard gewerkt aan een mijlpaal in de geschiedenis van het Osse carnaval. Na jaren lang gesteggel gepraat en plannenmakerij, is het er dan toch van gekomen Er verrijst daar aan de Gewandeweg een pracht van een bouwloods met een oppervlakte van maar liefst 800m2, die straks onderdak gaat bieden aan zes carnavalsclubs. De Foempers, PCV de Krinkelkoppen, Nie Duk Zat, CV Los Zand, Dan Hedde Ok Wa en CV ’t Kennet krijgen allemaal een prachtige ruimte om een praalwagen te bouwen. Los Zand en Nie Duk Zat zullen een hal delen. Alle clubs willen heel graag aan hun wagens beginnen, maar er zal eerst nog wat anders gedaan moeten worden. Heel wat!!!
Wijer leze
carnavalsquiz vervangt slappe klets
Beste carnavalsvierders, Sinds jaar en dag organiseert “Doet Hier Iets” vrijdag voor carnaval de alom bekende ‘Slappe Klets’ avond. Deze gezellige avonden vinden plaats in de Groene Engel, met medewerking van de Blue Band. Om die avond eens op een andere manier in te vullen, zijn we op het idee gekomen om een carnavalsquiz te organiseren waarbij meerdere clubs zijn betrokken. Op deze wijze kunnen we dan met z’n allen de carnaval gezellig inluiden.
Wijer leze
BB en de klooiers flikken het weer
In een goed gevulde Iemhof is weer gestreden om de titel: beste carnavalshit van het Maasland. Er mag gesproken worden een historische avond. Zo was er eindelijk weer een buitendurpse deelnemer, was de publieksprijs voor 'tKennet, ging de publiekslieveling Bram er met de persprijs vandoor en kondigde Piet van Leijsel zijn afscheid als presentator aan. En dan was er ook nog een uitslag die bij veel deelnemers vragen op riep. Wat over blijft is de uitslag.
Wijer leze
Gratis Feestkalenders voor schoolgaande jeugd in Oss.
Carnaval in Oss heeft een rijke traditie.Van groot belang is het om de Osse school jeugd te betrekken bij het Feest van Carnaval . Om die reden heeft de Stichting Carnaval Viering Oss in de week van Elf / Elf aan alle kinderen van de basis scholen in Oss een Feestkalender uit gereikt. Behalve dat er de belangrijkste informatie over de Jeugd activiteiten en evenementen in zijn vermeld ,is er ook ruimte om zelf verjaardagen of andere feestdagen op in te vullen. Het is de bedoeling dat iedereen deze vrolijke kalender op zijn kamer op hangt. Of op de deur van het toilet ,maar ook de koelkast deur is een favoriete plek voor de feestkalender .
Wijer leze
Osse Stadsprins Tom I geïnstalleerd tijdens druk bezocht 11-11 Bal
Tijdens een uitverkocht 11-11 Bal in de Groene Engel is afgelopen zaterdag Stadsprins Tom I onthuld door President Robert-Jan Steegman van de SCVO. Om 22.22 uur werd Tom I te voorschijn tijdens een act waarbij een illusionist een schone jongedame omtoverde in Stadsprins Tom dun Urste. Samen met zijn adjudant Erwin gaat Zijne Doorluchtige Hoogheid Tom de Ossekoppen en Ossenekses voor in het vieren van het 47e Openbaar Carnaval in Oss. Mede door de inbreng van alle Osse kapellen en de band Unit Five duurde het feest tot in de late uurtjes. Tot consternatie van de zaal vroeg de nieuwe boerenbruidegom Toon van Harrie van de Sloikes (Antoon Looman) Marietje van de Postbooi uit Nisserooi ten huwelijk. Als de prille relatie standhoudt worden ze op dinsdag 8 maart in onecht verbonden door Stadsprins Tom I.
Wijer leze
Jeugdprins Roy II en Adjudant Tom
In een goed gevulde Groene Engel is vanmiddag de nieuwe jeugdprins van Oss onthuld. Roy dun twidde en zijn adjudant Tom stapte uit de Os alsof het dagelijkse kost was. De SCVO heeft het wederom voor elkaar gekregen om een super duo te vinden dat de Osse jeugd door het carnaval gaat leiden. Wij wensen de hoogheden veel succes, maar vooral ook veel plezier!
Wijer leze
Ossekoppen bij Omroep Brabant
Donderdag is het 11-11. De officiele datum dat het nieuwe carnavalsseizoen van start gaat. Op deze dag schenkt Omroep Brabant aandacht aan bijzondere zaken in de carnavals steden. Ook het Ossekoppenrijk wordt aangedaan. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt er onderandere aandacht besteed aan de bouw van een nieuwe loods, waar straks minstens vijf clubs bouwruimte krijgen.
Wijer leze
Exploit op bezoek bij CV 't Kennet!
Bij 't Kennet is er altijd reden voor een feestje. En zo niet: dan toch! Zaterdag 27 november is het weer zo ver. Dan gaat in recidentie Fellini's de boel weer stevig op zijn kop. Deze avond komt de band Exploit uit Lith spelen. Zij spelen muziek van de jaren 70 tot aan nu! Feesten, swingen en rocken op de nummers van o.a. Pink, Katy Perry, Madonna, Beastie Boys, Anouk. Ook Nederlandstalig zal zeker niet ontbreken. Deze vijf koppige band bestaat sinds 2001. De jarenlange ervaring is duidelijk te zien en te horen op het podium. De unieke sound van deze band zullen de stijfste spieren losmaken zodra de eerste klanken worden gespeeld. Er zal een gereduceerde drankprijs gehanteerd worden.
Wijer leze
Nieuwe grootvorst Krinkelkoppen
De Krinkelkoppen hebben gisteren in hun nieuwe recidentie hun nieuwe grootvorst en Adjudant onthult. De voorman van PCV de Krinkelkoppen voor dit seizoen is Tiny 1. Hij wordt bijgestaan door zijn adjudant Ivo. Vanafaf deze plaats willen wij beide heren graag feliciteren en wensen hun veel plezier tijdens het komende carnavalsseizoen
Wijer leze
​20 november MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL
Een mooiere samenwerking tussen dweilkapellen en carnavalsclubs is er niet; samen oefenen voor de beste carnavalskraker van het Ossekoppenrijk. Soms zijn de nieuwe liedjes al ruim te voren bedacht en uitgeschreven, maar vaak komen ze op het allerlaatste moment bovenborrelen. Dan verzamelen een paar creatieve geesten zich op een mooie avond achter in de tuin of een geluidsdichte zolderkamer. En met veel gelach en gezucht komt dan een melodie en een tekst op papier.
Wijer leze