Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
klunen was van wereldformaat!
Klunen 2011 mag de boeken in als een groot succes. Naar schatting hebben zo'n 2500 carnavalsvierders zich prima vermaakt in maar liefst 16 cafés. Kroegen die allemaal een land vertegenwoordigde. Ons Cafeeke ging er met de eerste prijs vandoor in de categorie best versierde café. Deze was op uitstekende manier als het land Zuid-Afrika versierd. Tweede werd café Tijn die tot de befaamde nachtclub Moulin Rouge uit Parijs was omgebouwd en derde werd The Hertog. Daar had men het thema Brazilië uitgewerkt. De winnende cafés mochten met de gewonnen sponsorbedragen van respectievelijk 500, 300 en 200 euro een goed doel uitkiezen. Dat zijn achtereenvolgens de weeskinderen van Imba in Zimbabwe, Kika en het Osse dierenasiel. De jeugdagenten zagen er zondagmiddag op toe dat zich onder de Kluners geen 16-minners begaven. Die werden er geen aangetroffen. De blaasapparaten konden op zak blijven. Bij de prijstuitreiking tegen 20.00 uur 's avonds op de Heuvel werd er volop gedanst en gehost. Een algeheel beeld van hoe het evenement verlopen was kon de politie rond dat tijdstip nog niet geven.
Wijer leze
carnavalshits gratis downloaden
Sinds zondag middag 23 januari zijnde zes beste nummers van het MCLF gratis te downloaden. Dit kan door samenwerking van de Raauw Ossekar, kliknieuws en natuurlijk een aantal onmisbare sponsors of moeten we "Sponsoren" zeggen.
Wijer leze
OSCARIS VII ONTHULD
De Raauw Ossekar heeft weer een nieuwe Jeugdgrootvorst. Oskaris de Zevende is samen met zijn Jeugdadjudant onthuld in de residentie van de carnavalsstichting de Hille. Zij werden de zaal binnengetrokken door de Ieniemienies in het beroemde Ossekarretje. De twee jongens die met carnaval bij de jeugd voorop zullen gaan zijn Jamie Renders en Max van Grinsven.
Wijer leze
een frisse carnaval
Carnaval is pas echt leuk wanneer je er fris bij blijft. Drankgebruik kan de feestvreugde enorm verzieken. Houd carnaval dus fris! Veel jongeren én volwassenen vinden dat bij carnaval een biertje hoort. Niets mis mee zolang het niet uit de hand loopt en het bij één of enkele biertjes blijft. Voor jongeren onder de 16 is het advies helemaal geen alcohol te drinken. Zij zijn namelijk extra gevoelig voor alcohol. Het veroorzaakt blijvende hersenschade. De gevolgen van ‘een paar biertjes’ zijn niet kinderachtig.
Wijer leze
Klunen in Oss is van wereldformaat.
Op zondag 23 januari is het weer Klunen in de Osse binnenstad. Het wordt een reis om de wereld met Oss als middelpunt. De 16 deelnemende horecagelegenheden hebben ieder een eigen land als thema en het publiek kan zich naar hartenlust uitdossen als Duitser, Rus, Amerikaan of één van de andere landen. Kijk op www.kluneninoss.org voor meer informatie.
Wijer leze
Het Osse Volkslied
Wordt het niet tijd dat we allemaal het enige echte Osse Volkslied mee kunnen zingen. Niet dat je daar het strotje van een nachtegaal voor hoeft te hebben, de woordjes kennen is wel handig. De tekst vind je dus hier onder.
Wijer leze
IN MEMORIAM ZDH STADSPRINS TEUN I
Ton van den Hurk, overleden 10 januari 2011, was de 19e Stadsprins van Oss in het carnavalsjaar 1982/1983. Hij resideerde onder de naam Teun I, want die naam vond hij mooier dan Ton. Zijn zoon was daarom Teun genoemd. Hij regeerde onder het motto “Kop op, nie dâ benauwde!”, dat het bestuur van de Stichting CarnavalsViering Oss voor dat jaar had gekozen. Dat dat motto zo treffend zou zijn was uiteraard niet voorzien. Want als er iets was dat niet bij Teun I paste was dat benauwdheid.
Wijer leze
ONTHULLING JEUGDGROOTVORST EN PRESENTATIE CD LIEDJESFESTIVAL
Oskaris de zevende, de nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar, wordt bekendgemaakt in wijkcentrum de Hille. Dit staat te gebeuren op zondagmiddag 23 januari vanaf 15.00 uur. Aansluitend zal de CD van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival muzikaal gepresenteerd worden. Maar voor het zover is, komt de jeugd eerst aan bod. Met enig ceremonieel zal voor ieder duidelijk worden wie de jongste feestneuzen in de Hille dit jaar gaan aanvoeren. Dat is wel de belangrijkste taak van het nieuw gekozen stel; zorgen dat de jeugd het goed naar de zin heeft tijdens de carnavalsmiddagen in de Hille. Daarbij worden zij natuurlijk geholpen door heel veel anderen, maar het duo dat zondagmiddag bekendgemaakt wordt, heeft de absolute hoofdrol. Ook maken zij meteen kennis met hun eigen dansgroep, de Ieniemienies, die hun nieuwe dans meteen presenteren aan hun Jeugdgrootvorst en Adjudant.
Wijer leze
KAPELLEN FESTIVAL AFGELAST
Zaterdagavond 15 januari zou het podium in de Iemhof muzikaal gevuld zijn voor het Maaslands Kapellen Festival. Deze onvervalste wedstrijd voor (dweil)kapellen zou voor de vijftiende keer gehouden worden. Jammer genoeg is dit jaar de belangstelling van de kapellen minder.
Wijer leze
De Osse Eigen Pronkzitting derde editie op 14 en 15 januari 2011
OEPZ is al bijna niet meer weg te denken uit het Osse carnaval. Op 14 en 15 januari zal de derde editie plaatsvinden, wederom in ’t Oude Theater en de voorbereidingen zijn in volle gang. Kaarten zijn te koop voor 11,- bij Opera for Men in de Kerkstraat. Vorig jaar gaven diverse Osse verenigingen acte de présence. Vanaf 20.00 uur zat de stemming er meteen goed in en er werd gefeest tot in de kleine uurtjes. Debutant Joop van Orsouw kreeg de lachers op zijn hand als tonprater “Hasje van Torre”. Hij stak de draak met onder andere Peter van Hoogstraten, die in het verleden regelmatig het carnavalspodium betrad als “Kloot Willie van de Mettegeupel”. Joop zal ook tijdens komende OEPZ de ton betreden. Peter van Hoogstraten is met zijn kapel Dázeikoe dit jaar voor het eerst te bewonderen op het OEPZ podium.
Wijer leze
Ut 5de Groat Oss Neijjaorsfist
11 is het gekkengetal. En het getal van carnaval. Traditiegetrouw wordt het carnavalsseizoen dan ook geopend op 11 november. Nu zijn we met zijn allen het jaar 2011 ingegaan, wat voor carnavalsvierend Oss uiteraard niet mag ontgaan als een bijzonder jaar. We kunnen zodoende niet beter beginnen dan met een spetterend feest. En jawel: Ut 5de Groat Oss Neijjaorsfist komt eraan.
Wijer leze