Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
11-11 Bal in Groene Engel wordt weer Spektakel!!
​Langzamerhand begint bij de carnavalsvierder het bloed weer te kriebelen. Als de blaadjes gaan vallen en het weer kouder wordt beseft iedere carnavalsvierder: de komst van de nieuwe Stadsprins is nabij. Wie dat zal zijn, is een goed bewaard geheim. Alleen de leden van de Geheimraad en de President van de Stichting Carnavalsviering Oss zijn op de hoogte en natuurlijk houden zij allen de kaken stevig op elkaar. De nieuwe Prins en adjudant passen ondertussen hun kostuums, laten de staatsiefoto maken, nemen alvast de seizoensagenda door en dan is het eindelijk zover: De onthulling!!
Wijer leze
John van Boekel Prefesser Cum laude!
De President van de S.C.V.O. opent dinsdag 2 oktober 2012 bij Residentie “ Vivaldi” de twidde zitting van de kemissie veur promosies van dun Ossekoppen Akademie, de rest van het jaar bekend als het Bestuur van de Stichting Carnavals Viering Oss, de Ossekoppen. Een jaar geleden werd deze Akademie opgericht ter bevordering van de verankering van het Openbaar Carnaval als onderdeel van de Osse Volkscultuur en identiteit. Elk jaar, op de Urste Deinsdag van oktober, na de Tonrede van de President, de gelegenheid te geven aan een Ossekop of Ossenek, die zijn of haar sporen op dat gebied heeft verdiend, de gelegenheid te geven om door middel van een Orasie toe te treden tot het College van Prefessers.
Wijer leze
Dorde Tonrede President Stichting Carnavals Viering Oss
Hoogheden, Adjudanten, Ere President, Leden van de Hofraad, Prefesser, Burgemeester, Wethouder, Leden van het College der Ossekoppen, maar vooral Ossekoppen en Ossenekskes, Alaaf! In elf alineas en meer dan 1.111 woorden ga ik jullie bijpraten over de stand van zaken in het Osse Openbaar Carnaval, zoals de Koningin haar Tonrede heeft en mijn Amerikaanse collega The State of the Union, oftewel in het Ossisch: ‘Hoe gaggut?’
Wijer leze
't Ken Net: Al 11 jaar knettergek
Tijd voor een groot feest! Op 10 november viert cv 't Ken Net haar 11e verjaardag, vanaf 19.30 uur in Fellini's. De entree is gratis. Kom in carnavalstenue en hef samen met ons het glas op al 11 knettergek.
Wijer leze
D'n Urste Deinsdag van Oktober
​Voor alweer de derde keer wordt het carnavalsseizoen in Oss gestart op d'n Urste Deinsdag van Oktober. Deze dag, die altijd ligt rond de oprichtingsdatum van de SCVO, begint een traditie te worden.
Wijer leze
CV de Bôtterkouzers 33 jaar jong
​Nog net in de jaren '70 werd Carnavalsvereniging De Bôtterkouzers opgericht. En zoals dat gaat in carnavalsland wordt een jubileum met het cijfer "11" er in groots gevierd! De Bôtterkouzers kiezen voor een receptie en een feestavond.
Wijer leze
9e Tonproatavond met thema "Da's pas lachen".
​Op zaterdag 8 december 2012 wordt voor de negende keer de Osse Tonpraotavond gehouden. Een keur van Tonproaters uit het zuiden van het land zullen hun opwachting maken in Residentie "Vivaldi".
Wijer leze
INSCHRIJVEN VOOR HET 32e MAASLANDS CARNAVALS LIEDJES FESTIVAL
Het enige echte (Maaslands) Carnavalsliedjesfestival in Oss is dit najaar op zaterdag 24 november. Deelnemers kunnen zich al aanmelden.
Wijer leze
Narrenkappen uit het Osse centrum verdwenen
Nu de Urste Halfvastenoptocht is geweest zijn ook de laatste kenmerken van het carnavalsseizoen uit het Osse centrum opgeruimd. De Commissies fondsenwerving en techniek van de SCVO hebben samen met de Raod van Elluf de narrenkappen van de lantaarnpalen afgehaald en opgeslagen voor het volgende seizoen.
Wijer leze
CV Doe Mar Dillies wint eerste Osse Halfvastenoptocht
De eerste halfvastenoptocht in Oss mag een succes worden genoemd. Nee niet alleen het weer was prima. Goede sfeer, veel muziek langs de kant en een superfeest als afsluiter. Een optocht met alleen maar winnaars, maar toch kan er maar één met de mega grote beker naar huis gaan. Dat was dit jaar "CV Doe Mar Dillies" uit Oijen.
Wijer leze
Halfvastenoptocht toch door Boterstraat!
De Halfvastenoptocht gaat toch door de Boterstraat.
Wijer leze
CRNVLSKRNT 2012 van Oss wint derde prijs van Noord Brabant.
Het team van de Stichting Carnavals Viering Oss, dat de Osse Carnavals krant samenstelt, heeft zaterdag 10 maart in Motel Nuland de derde prijs van Noord Brabant ontvangen van de vakjury in de categorie Carnavalskranten. Elk Jaar organiseert de Stichting Kranten wisseltrofee een wedstrijd in 3 segmenten ; Krant, Blaoike, en Buukske. Behalve een indivuduele jury is er ook een vak jury.
Wijer leze