Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
DANSFESTIVAL BIJ DE RAAUW OSSEKAR
Nog voor het Halfvasten is, organiseert de Raauw Ossekar een festival dat zonder polonaise toch veel met carnaval van doen heeft. Het wordt een middag waarop dansgardes uit het hele land nog eens laten zien waar zij in hun plaats de feestvierders mee vermaakt hebben. Zo kennen vele carnavalsclubs en verenigingen hun eigen dansgarde, soms dansmariekes genoemd. Deze oefenen het hele jaar door op zeer verschillende niveaus. Optredens buiten carnaval zijn misschien minder bekend, maar voor de dansgardes zijn het hele jaar door vele wedstrijden. Dat kunnen door officiële dansorganisaties gejureerde wedstrijden tot vrijblijvender presentaties zijn.
Wijer leze
HALFVASTENOPTOCHT EERSTE MAAL IN OSSEKOPPENRIJK
Op zondag 18 maart vormt de Osse binnenstad voor de eerste maal het sfeervolle decor voor de Halfvastenoptocht. Oss neemt het stokje over van Zeeland en zet daarmee een jarenlange traditie voort. De organisatie is in handen van Stichting Carnavals Viering Oss ‘De Ossekoppen’ (SCVO). De SCVO heeft deze activiteit in goed overleg overgenomen van de Halfvastenfeesten organisatie in Zeeland, maar geeft het evenement wel een eigen gezicht. SCVO-president Robert-Jan Steegman: "Sommige tradities zijn de moeite waard om in ere te houden, de Halfvastenoptocht is er daar zeker één van. Daarom zijn we blij dat we de ´tocht der tochten´ naar Oss hebben gehaald. We willen de Halfvastenoptocht laten uitgroeien tot de Champions League voor optochtwagens en loopgroepen uit heel Zuid-Nederland. Met gezellige horecapleintjes, sfeervolle terrassen en optredens van muziekkapellen."
Wijer leze
Vrijwilligers gezocht!
Gevraagd 15 vrijwilligers om mee te werken aan het succes van de Urste Half Vasten Optocht in Oss. Behalve een groot aantal vrijwilligers, die zich spontaan hebben aangemeld, heeft de organisatie van de Half Vasten Optocht in Oss nog 15 vrijwilligers nodig voor hand en span diensten op zondag 18 maart. Het betreft verkeersbegeleiders, broodjes smeerders dan wel optocht begeleiding en noem het maar op.
Wijer leze
uitslag gevel versier wedstrijd
Een afvaardiging van Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) reed zaterdagochtend langs de optochtroute om er zeker van te zijn dat deze in perfecte staat is voor de optocht van zondag. Voor het eerst schreef de stichting ook een Veurgevelversierwedstrijd uit. Hiermee hoopte de stichting mensen uit te dagen hun voorgevel zo mooi mogelijk te versieren. De mooist versierde panden konden rekenen op een carnavalesk prijzenpakket. De driekoppige jury lette op originaliteit en het juiste kleurgebruik van de versierde panden langs de zeven kilometer lange route. De winnaars ontvangen een pakket met sjaals, consumptiebonnen en entreekaarten die te gebruiken zijn tijdens deze carnaval.
Wijer leze
Thema 2013 bekend
Het thema voor carnaval 2013 is: 'Oss, goed gemutst.'
Wijer leze
Uitslag optocht groot.
Hier de uitslag van een wederom prachtige optocht. Koud, maar toch warm... ut waor dikke mik!
Wijer leze
Ga voor de klomp op boerendinsdag!
Op carnavalsdinsdag start om 13.00 uur de boerendag op het Ossekoppenplein. Boerenspelen, de boeren bruiloft en lekkernijen zorgen voor een oudhollandse sfeer op d’n Heuvel. De SCVO roept volgens traditie iedereen op zijn rode boeren zakdoek om te knopen. De eerste 300 carnavalsvierders die dit doen krijgen een geweldig collectors item; de klomp. Een aandenken dat je hebben moet! Voordat je met je omgeknoopte rode boeren zakdoek naar het plein gaat, kun je aanschuiven bij de boerenbrunch. Het bruidspaar Dien van Harry d’n Keukenboer en Gradus d’n Vleeschhouwer gaan elkaar het jawoord geven op deze dinsdag 21 februari. Zij nodigen je uit voor de Brabantse koffietafel in het City Hotel. Vanaf 11.30 uur ben je van harte welkom om met Dien en Gradus een bodem te leggen voor de boerenspelen en uiteraard de bruiloft.
Wijer leze
Spectaculaire opening Dweilmoandag met Donker Oss
Op maandag 20 februari om 14.15 uur opent Donker Oss de Dweilmoandag met een spetterend rapoptreden. Donker Oss is de rapband die een bijdrage leverde aan het album voor de CD ‘de Bende van Oss’. Daarna zal prins Dook d’n Urste de opening op spectaculaire wijze vervolgen. Hij komt aangereden in de originele auto uit de film. De grote vraag is of de Osse Bendeleden wel blij zijn met de komst van de "stads”prins. Als dat maar goed gaat…
Wijer leze
FC Oss en ik; Dikke mik!
Het thema van de Osse carnaval 2012 is bekend. Oss en ik; Dikke mik! Tijdens de wedstrijd FC Oss – FC Eindhoven op vrijdag 17 februari wordt hier naadloos op ingehaakt. Er wordt namelijk een lekkernij uitgedeeld aan supporters door Bakker Bart Sterrebos en Ussen. Daarnaast roepen de SVCO en FC Oss iedereen op een nieuw kuipje boter mee te nemen naar het Frans Heesen Stadion. Diegene die hier gehoor aan geven mogen gratis naar binnen. De kuipjes boter worden gedoneerd aan de voedselbank in Oss.
Wijer leze
Kaartverkoop CarnaBal en CarnaDance van start.
Vanaf dit jaar heeft de SCVO er een nieuw evenement bij. Speciaal voor de jongeren van 16 jaar en ouder. Voor deze doelgroep was er in Oss weinig te beleven. Dit kwam de SCVO ter ore en is hiermee aan de slag gegaan. We zijn dan ook blij dat in overleg met de horeca een geweldig feest kunnen introduceren, genaamd "CarnaDance"! Een feest waarbij carnaval een belangrijk ingredient is, maar de muziek van nu gedraaid wordt. Geen hoempa of liedjes van toen, maar top 40 muziek en de house die je in alle bekende clubs en discotheken hoort. Echt een feest van nu, waar je een frisje kunt bestellen, maar een pilsje zeker niet hoeft te ontbreken!! We beginnen in Vivaldi op vrijdag avond met "The First Edition" en gaan op zondagavond los in de Ontmoeting met CarnaDance "CityBeatz". Ben je 16 jaar of ouder hoef je Oss dus niet meer uit met de carnaval !!!
Wijer leze
Orde van verdienste voor Sandy Meeuwsen
Tijdens de Jeugdpronkzitting afgelopen zondag, stond daar opeens de president van de SCVO, op het podium. Iets wat niet gebruikelijk is tijdens dit feest voor de Ossekopjes en Ossenekjes. Maar het was een bijzonder middag. Sandy Meeuwsen, lid van de jeugdcommissie, organiseerde haar laatste pronkzitting. 13 jaar lang trok zij de kar van dit evenement en dat is niet onopgemerkt gebleven. De orde van verdienste is voor vrijwilligers van de Stichting Carnavals Viering Oss, die opvallen door hun inzet voor het Osse carnaval.
Wijer leze
Stadsprins Dook I heeft sleutel van Oss
Op het gemeentehuis was zondag de eerste gezamenlijke sleuteloverdracht aan alle prinsen en adjudanten die met carnaval in de gemeente Oss actief zijn.
Wijer leze