Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
De Osse carnavalskrakers... uit een andere studio!
Het Maaslands Carnavals Liedjes Festival zorgt al vele jaren dat de beste Osse carnavalsliedjes gemaakt worden en bewaard blijven voor het nageslacht. De opnames zullen echter voortaan gebeuren in een andere studio.
Wijer leze
53ste Stads-11-11-bal 'Alle Remmen L'Oss'
Na D’n Urste Deinsdag zijn alle remmen al helemaal L’Ossgegaan, maar er ontbreekt natuurlijk nog steeds iets. Op het Stads-11-11 bal zal namelijk de nieuwe stadsprins en zijn adjudant op spectaculaire wijze in de Groene Engel worden onthuld.
Wijer leze
Tonpraoten 2016
Op zaterdag 10 december 2016 zal een keur aan artiesten weer in de ton kruipen om, met een Brabantse tongval, de lachers op cabareteske wijze op hun hand te krijgen. Het traditionele Tonpraoten vindt plaats in zalencentrum Vivaldi te Oss en de zaal gaat open om 19:00 uur.
Wijer leze
H3x11 als nieuwe residentie SCVO
Gisteravond heeft President Robert-Jan Steegman namens het algehele bestuur van de SCVO laten weten dat er gekozen is om Stadscafé de Ontmoeting niet langer te bestempelen als Residentie van het Osse Openbaar Carnaval. De Huiskamer van H32 zal de rol als het nieuwe thuishonk voor de Stadsprins op zich nemen, tegen die tijd bekend als H3x11.
Wijer leze
In memoriam: Marietje van der Leest (1954-2016)
Helaas hebben wij vanuit bestuur en leden van CV 't Ken Net het droevige bericht ontvangen dat Marietje van der Leest op maandag 4 oktober in bijzijn van familie is overleden.
Wijer leze
Zevende Tonrede van de President
Gisteravond sprak president Robert-Jan Steegman tijdens d'n Urste Deinsdag van Oktober, dit jaar voor het eerst gehouden in de Rabozaal van Theater de Lievekamp, voor een groot publiek zijn zevende Tonrede uit. Voor wie er niet bij heeft kunnen zijn of toch niet op heeft zitten letten tijdens zijn verhaal, hier kun je het nog eens aandachtig terug lezen.
Wijer leze
In memoriam: Anny Bakker-Osseman (1932-2016)
Bij de Osse carnavalsvierders en vooral bij de deelnemers aan de Optocht is de Prinselijke Pleisterplaats een begrip.
Wijer leze
Audities ‘Sjiek Sjantant’
​Voor de organisatie van ‘Sjiek Sjantant’ hebben maar liefst 4 Osse culturele organisaties elkaar gevonden: Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO), theater De Lievekamp, Stichting Oss Cultureel SOC) en Muziekvereniging Hartog (Hartog)!
Wijer leze
Urste Deinsdag 4 oktober Lievekamp
Dit jaar vindt de Urste Deinsdag van Oktober plaats in de Rabozaal in de Lievekamp. Kaarten voor VOC-leden en vrijwilligers van SCVO zijn te bestellen via secretaris@scvo.nl.
Wijer leze
IN MEMORIAM JAN SCHENK 1943-2016
Met het overlijden van Jan Schenk neemt de Stichting CarnavalsViering Oss opnieuw afscheid van een lid van de Technische Commissie die aan de opbouw van het Osse carnaval heeft bijgedragen.
Wijer leze
Stichting Carnavalsviering Oss presenteert 'Sjiek Sjantant'
Efkes inleven, ogen dicht: ’t is drie februari 2017! Ge zit in de Lievekamp! Op het podium zitten zo’n stuk of vijftig muzikanten. Een orkest da alleen maar over een hoempa- en Nederlandstalig repertwaar beschikt da iedereen mee kan zingen. Daarvoor staat een mixed elftal da de sterren van d’n hemel zingt, solootje en samsam waar de gezelligheid vet van afdruipt.
Wijer leze
IN MEMORIAM KEES TALBOOM, STADSPRINS NILLIS I (1943 - 2016)
Boven zijn rouwadvertentie staat “Een tevreden mens en levensgenieter”. Beter en bondiger kan de 25e Stadsprins van Oss niet worden getypeerd. Want zo werd hij ervaren in het Carnavalsjaar 1988/1989. Vooral levensgenieter.
Wijer leze