Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Carnaval bij Vivaldi!
Vivaldi is ook dit jaar weer de ideale plek om Carnaval te vieren! Op zaterdag 1 maart is het volop feest met optredens van de Millstreet Band, DJ Tony Star en DJ Matsoe Matsoe en een aantal DJ's van de DJ Factory, verspreid over meerdere zalen. Oftewel, alle ingrediënten voor een mooie avond. Of het nu meezingen is op smartlappen, hossen op carnavalskrakers of helemaal los gaan op de muziek van de bands; bij Vivaldi beleef je een te gekke carnavalsavond!
Wijer leze
Gekostumeerde feestavond bij de Raauw Ossekar
In de Residentie van de Raauw Ossekar is het zaterdagavond 1 maart groot feest. Grootvorst Leon en zijn Adjudant Jack zijn er dan helemaal klaar voor om met jou een geweldige avond te beleven
Wijer leze
Unne blauwe verdient unne échte gouwe: 50+ bal
Ook dit jaar is er natuurlijk een 50+ feest voor iedereen van 50 jaar en ouder. En met het motto van dit jaar in goud gegoten, halen we alles uit de kast. Natuurlijk is onze Stadsprins met gevolg aanwezig en ontbreekt ook de jeugdprins niet.
Wijer leze
Wie wordt de Jeugd Carnavals Professor van Oss?
Tijdens de jeugdpronkzitting wordt dit jaar de eerste echte Jeugd Carnavals Professor van Oss gekozen. Of beter gezegd, hij of zij kiest zichzelf. Want degene die de meeste vragen goed heeft en de opdrachten het beste uitvoert, wordt de eerste Jeugd Professor.
Wijer leze
Onthulling Carnavalsmonument
Graag willen wij jullie uitnodigen voor een speciaal moment in het Osse carnaval. Voor de eerste keer zullen wij starten met een nieuwe traditie. Op 22 februari zal tussen 15.00-15.30 uur een nieuw carnavalsmonument onthuld worden. De locatie is de plaats waar het allemaal begon; de eerste Residentie de Korenbeurs. Het carnavalsmonument zal hier een permanente plaats krijgen.
Wijer leze
Monument ter herinnering
50 jaar geleden zag Oss er heel anders uit. Namen als Suisse en De Korenbeurs doen menig ouder Ossenaar weemoedig terugdenken aan de dagen van weleer. Nieuwe cafe’s hebben de plaats ingenomen, Oss: ge verandert. En dat is goed. Maar dat betekent niet dat het verleden vergeten wordt. In de “goede oude tijd” werd er feest gevierd in De Korenbeurs, op de plaats waar nu een drogist gevestigd is. Dat zou vroeger ook wel handig geweest zijn, tegen de kater….
Wijer leze
Hap en Stap mè dun Prins
Na een leuke eerste editie vorig jaar, gaan we ook dit jaar weer prinsheerlijk happen en stappen me dun Prins. Dit jaar op zaterdag 1 februari, natuurlijk met Prins Mariëlle 1 en haar Adjudant Diana, georganiseerd door het Gilde Osse Carnavals Horeca. Deze avond staat in het teken van lekker eten en drinken, verzorgd door enkele leden van het gilde.
Wijer leze
Meezingen met hits van toen en nu!
Zaterdag 22 februari gaat om 20.00 uur in de Groene Engel het Ameezing Concert Carnavalesk van start! Deze vijfde editie willen we extra ‘gouden glans’ geven door onze bezoekers uit te nodigen om zoveel mogelijk in het GOUD gekleed te komen!
Wijer leze
Volop plezier zaterdag op het OSSEKOPPENPLEIN
Op 1 maart start het Osse carnaval. Natuurlijk op het Ossekoppenplein waar om 13.11 uur jong tot oud van harte welkom is. Nagenoeg gehele middag staan de kinderen centraal op het Ossekoppenplein.
Wijer leze
Moelenbal al 15 jaar ´de’ opening van het Osse Carnaval
Ooit begonnen als samenzang bij de intocht van de stadsprins, nu uitgegroeid tot één van de bekendste evenementen in het Ossekoppenrijk: het Moelenbal. Met kapellen uit Oss en ver daarbuiten.
Wijer leze
ROSSet van de Prins Een blijk van waardering
Tijdens het carnavalsseizoen 2012-2013 werd voor het eerst de "ROSSet van de Prins" uitgereikt aan een aantal Carnavalsvrijwilligers die 11, 22, 33 of 44 jaar actief waren in het Osse Carnaval.
Wijer leze
Osse Carnavalsmis 2014: 30e in successie!
De commissie Carnavalsmis zorgt ook dit jaar weer voor een traditionele happening in de kerk van de Heilig Hart Parochie aan de Kromstraat in Oss op zaterdag 1 maart, aanvang 12.30 uur.
Wijer leze