Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
Boerendeinsdag met Boerenbruiloft
​Carnavalsdinsdag is traditiegetrouw vanaf 13.30 uur Boerendeinsdag op het Ossekoppenplein. Daar wordt om 14.11 uur het Boerenbruidspaar met gevolg verwacht.
Wijer leze
56e GROOTSTEDELIJKE OPTOCHT
Traditioneel start de Grootstedelijke Optocht om 13.11 uur vanaf de Oostwal richting de Raadhuislaan.
Wijer leze
Marktbal
De Osse Kapellen zullen ook dit jaar op carnavalsdinsdag weer hun beste muzikale beentje voor zetten tijdens het Marktbal in de Residentie van de Krinkelkoppen Stadscafé Bellevue.
Wijer leze
Met de hele familie naar de Raauw Ossekar
​Carnavalsdinsdag is er nog steeds feest bij de Raauw Ossekar en staat er tijdens de Familiedag hoog bezoek op het programma voor Oskaris XVI. Jeugdprins Vic d’n Urste en Adjudant Daan komen langs met hun gevolg.
Wijer leze
Boerenbrunch Uitverkocht!
Ook dit jaar staat bij het City Hotel op carnavalsdinsdag na de ondertrouw een heerlijke boerenbrunch klaar.
Wijer leze
Ondertrouw Boerenbruidspaar
Op dinsdag 25 februari 2020 zullen Boerenbruidspaar Royke van de Verkens en Collie van Careltje in de onechte ondertrouw gaan.
Wijer leze
Carnaval voor de aller- allerkleinsten
​Beroemd in het Osse Carnaval is het Luierbal op dinsdagochtend om 10.00 uur in de Hille. Voor de allerkleinste carnavalsvierders is de dansvloer weer schoon gemaakt zodat ook zij vrijuit kunnen rollebollen.
Wijer leze
Prinsenbal in Bellevue
Traditioneel ontvangen De Krinkelkoppen op maandag in hun Residentie Bellevue de Osse Stadsprins. Dit jaar is het een bijzonder bezoek. Stadsprins Arno d’n Twidde en zijn Adjudant Twan zijn beide Krinkelkoppen en hebben zelf als Grootvorst bij de Krinkelkoppen Stadsprinsen mogen ontvangen.
Wijer leze
Hekkesluiter Clubavond
​Niet alleen is het kenmerkend voor veel Hekkesluiters, maar je ziet het overal: Nee, je wilt nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet.
Wijer leze
Derde Zotte-avond in de Hille
Op maandagavond zullen Grootvorst Jack d’n Twidde en Adjudant Lesley de Stadsprins Arno d’n Twidde met Adjudant Twan met hun gevolg ontvangen, en samen met hen voorop gaan in een lange polonaise door de Hille onder de muzikale klanken van de Dweilkapel. En natuurlijk zijn er weer de fantastische optredens van hun Dansgardes.
Wijer leze
Dweilmaondag
Op maandag 24 februari is het zover, vanaf 14.00 kun je weer dweilen! In een lange polonaise mag je alle kroegen door om die dweilkaart vol stempels te krijgen. Bij de café’s worden weer felbegeerde buttons uitgedeeld aan de deelnemers, een tastbaar bewijs dat je aan deze tocht der tochten hebt meegedaan. Er zijn twintig van deze prachtige buttons te verzamelen dus als fanatiekeling kun je je lol op. Gâde mee? Of blijf je op het Ossekoppenplein plakken? Want met zanger Etienne en coverband Session is daar ook genoeg te beleven.
Wijer leze
Raauw Ossekar zet deuren open voor Jeugd
Oskaris XVI en zijn dansgarde de Ieniemienies maken er maandagmiddag 24 februari vanaf 13.00 uur een topfeest van tijdens het Jeugdcarnaval.
Wijer leze