Agenda
11 Jarig Jubileum Feest zaterdag 22 juni 2024 vanaf 20:30
Groene Engel
Meer agendapunten >
In memoriam Antoon Elberse
Afgelopen zondag overleed Antoon Elberse op bijna 80-jarige leeftijd. Antoon was als Opperfoemper een markante figuur binnen het Osse Carnaval.
Wijer leze
In memoriam Henny Hermkens-Reijnders
In een paar dagen tijd wordt de Stichting CarnavalsViering Oss geconfronteerd met twee overlijdens. Huub Spoormans 12 juli 2013 en mevrouw Henny Hermkens-Reijnders 13 juli 2013. Beiden speelden een eigen rol in het Osse carnaval. Huub Spoormans vóór de schermen en Henny Hermkens-Reijnders erachter.
Wijer leze
"L'OSS KLINKE EN BLAOZE" KAPELLENFESTIVAL
Ruim 120 muzikanten hebben zaterdagavond in D’n Iemhof voor een prettige geluidsoverlast gezorgd. Zes kapellen uit heel Brabant hebben tweemaal een set van ruim twintig minuten muziek gespeeld. Het muzikale feest is georganiseerd door de Raauw Ossekar samen met HartnekkigTog.
Wijer leze
Kapellen festival "L’OSS KLINKE EN BLAOZE"
Zes kapellen staan op het podium van het door Hartnekkig Tog en de Raauw Ossekar samen georganiseerde kapellenfestival. Als vervolg op het al vijftien keer gehouden MKF is dit een muzikaal feest met een nieuwe naam. Los staat voor geen grenzen, Oss spreekt voor zich, klinke voor een fraai muziekje maar ook voor klinken met de glazen en blaoze is sprekend voor kapellen. L’OSS KLINKE EN BLAOZE dus!
Wijer leze
Uitslag halfvastenoptocht 2013
D'n twidde halfvastenoptocht was weer een geslaagde editie. Hieronder kunt u de uitslag vinden.
Wijer leze
Succesvolle zesde editie dansgarde festival
Zondagmiddag was het podium van D’n Iemhof geheel gereserveerd voor jeugdige danseressen. Op het dansfestival van de Raauw Ossekar werden de hele middag gardedansen en show dansen vertoond. Afgewisseld met enkele solo dansen was het een kleurrijk spektakel met veel jonge talenten.
Wijer leze
Commissaris van de Koningin naar Halfvastenoptocht Oss
Op uitnodiging van de Stichting Carnavals Viering Oss is Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin Noord-Brabant, op zondagmiddag 10 maart te gast in Oss tijdens de 2e Halfvastenoptocht. Naast zijn vrouw, zal Van de Donk vergezeld worden door Rob van der Laar met zijn echtgenote. Van der Laar is voorzitter van de Brabantse Carnavals Federatie.
Wijer leze
Osse Hallufvasten Feesten.
Voor de doorgewinterde carnavalsvierder is het weer een hele tijd geleden dat carnaval voorbij is. Gelukkig dat wij in Oss een halfvasten optocht hebben zodat we niet tot volgend jaar hoeven te wachten om ons mooiste feestje te vieren.
Wijer leze
Aanmeldingen voor Half Vasten Optocht Oss stromen binnen.
De eerste drie winnaars van de plaatselijke carnavalsoptochten in Brabant en Gelderland hebben het recht zich in te schrijven bij de Half Vasten Optocht in Oss. Direct na de carnaval werd er volop ingeschreven door de winnende wagenbouwers. Een week na de carnaval staat de teller al op meer dan dertig grote wagens.
Wijer leze
Ludieke actie voor Half Vasten Optocht
​Direct na de carnaval heeft de Stichting Carnaval Viering Oss een ludieke actie georganiseerd om aandacht te vragen voor de Half Vasten Optocht. Juist nu de carnaval voorbij is, is het zaak om alle Carnavalsverenigingen in de verre regio van Oss te attenderen op de Half Vasten Optocht op zondag 10 maart.
Wijer leze
Dansfestival bij de Raauw Ossekar
​Zondagmiddag 3 maart verandert D’n Iemhof in een ware danstempel. Om een uur begint al voor de zesde keer het Dansfestival en dansgardes uit Oss, maar ook van ver daarbuiten vertonen hun kusten. Solodansen, gardedansen en showdansen worden uitgevoerd door danseressen van allerlei leeftijden.
Wijer leze
In memoriam: Ben Baaijens
Megen / Oss, 15 februari 2013
Wijer leze